Nikola Grmoja u gluho doba noći najavio obranu Metkovića: "Ajmo stisnut ovih 14 dana"

Foto: Grgo Jelavić/ Pixsell

MOSTOV Nikola Grmoja u gluho doba noći na Facebooku je napisao svoj osvrt na ove izbore. On i Most su vrlo zadovoljni prema njegovim riječima, a najavio je i obranu Metkovića gdje je situacija iznimno napeta.

"U županijama u kojima bi se dosad HDZ župani prošetali u prvom krugu, Miro Bulj i ja idemo u drugi krug. I draže mi je zbog Mira nego zbog mene jer je najčestitiji, najiskreniji i najbolji zastupnik i poseban čovjek. Braco, čestitam ti, ne sumnjam da će Dalmacija prepoznati priliku za promjene i podržat čovika iz naroda!

Iskreno čestitam nezavisnim kandidatkinjama i kandidatima Mosta na izvrsnim rezultatima diljem RH. Naš nezavisni prijatelj Ivo Tomasović je obranio Omiš u prvom krugu kao i Ante Pranić Vrgorac, Ante Dabo Novalju, a nezavisni Marko Jelić pobijedio je u Kninu i ide u drugi krug. Naša Ljubica Ambrušec obranila je Gradec, a Panenić Tompojevce, nezavisna Ljubica Veselčić-Šijaković Tovarnik. Osim toga Pane idu u drugi krug protiv HDZ-ovog i Pupovčevog Bože Galića i ima šanse. Iznenađenje su i Vinkovci gdje naš Darko Posarić ide u drugi krug i ima velike šanse za pobjedu. Nismo dakle više nekakva dalmatinska opcija jer smo i u Slavoniji jednako jaki.

"Ajmo stisnut ovih 14 dana"

Most je osim toga postao nezaobilazan faktor i u velikim gradovima s vrhunskim rezultatima u Splitu i Osijeku, ali i odličnim rezultatima u Rijeci. Čikotić je u zadnji tren uskočio u splitsku utrku i Mostu donio fantastičnih 5 vijećnika. Nema grada, općine i županije gdje nismo ušli u vijeće ili skupštinu, čak i u Istarskoj županiji. Most je ukinuo dvostranačje, vratili smo demokraciju u Hrvatsku, i zbog toga smo ponosni!

I na kraju naša utvrda, najviše glasova i pobjedu koju treba potvrdit odnijela je naša Kata i Most u Metkoviću. Većinu u vijeću nemamo, iako smo dobili najviše glasova, ali je nema ni HDZ. A apsolutnu većinu samostalno ionako rijetki imaju nakon ovih izbora. Idemo po pobjedu u drugom krugu, a tada nastavljamo raditi istom snagom i očekujemo podršku svih onih koji žele dobro Metkoviću. Ako odaberu rušenje i destrukciju, sve će to narod pozlatit kao u Omišu i svugdje gdje su rušili gradonačelnike izabrane od naroda. Bravo Most, bravo nezavisni. Ajmo stisnut ovih 14 dana", napisao je Grmoja.

Podsjetimo, Mostova kandidatkinja za gradonačelnicu Metkovića Katarina Ujdur osvojila je 40,56 posto, dok je HDZ-ov Dalibor Milan na 38,53 posto. Dakle, Most čeka žestoka borba za obranu utvrde iz koje su potekli. 

Pročitajte više