Nikola Zastrižni na HTV-u predstavio program za ukrajinsku nacionalnu manjinu

Nikola Zastrižni, nezavisni kandidat ukrajinske nacionalne manjine, večeras je na HTVu, predstavljajući svoj izborni program, naglasio da će se zauzeti za dvostruko pravo glasa pripadnika nacionalnih manjina. L

"Želimo biti građani Hrvatske i na izborima, a ne da se moramo odlučivati hoćemo li se prikloniti većini ili manjini", kazao je Zastrižni.

Ocijenio je da bi manjine s dvostrukim pravom glasa mogle utjecati na odnos političkih stranaka prema njima.

Program mu se temelji na zaštiti i jačanju prava pripadnika nacionalnih manjina, od zaštite njihova nacionalnog identiteta i kulturne baštine, do očuvanja jezika i vjeroispovijesti.

Uđe li u Hrvatski sabor, najavio je, da će mu "glavna zadaća" biti smanjivanje zastupničkih plaća i drugih privilegija.

Posebno će se, kako je rekao, zauzeti za zapošljavanje mladih odmah nakon završetka školovanja, da bi mogli početi stvarati obitelj, a Hrvatska imala više stanovnika na kojima bi gradila budućnost.

Nezavisni kandidat ukrajinske nacionalne manjine Zastrižni zalaže se i za zaštitu prirodnih resursa, posebno vode, jer će, tvrdi, pitka voda uskoro postati strateški resurs važniji od nafte.

Biračima je poručio da će se boriti za slobodu čovjeka i građanina jer, naglasio je, samo slobodan i nesputan čovjek, neopterećen predrasudama i mitovima, može osigurati razvoj države.

Pročitajte više