Nikolićeva Srpska napredna stranka otkazala prijem hrvatskom Ministarstvu vanjskih poslova

PREDSJEDNIK Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić i njegov zamjenik Aleksandar Vučić odlučili su otkazati prijem visokoj delegaciji hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova, koji je bio zakazan za utorak, 29. studenoga, priopćeno je iz stranke.

"Čelnici Srpske napredne stranke donijeli su ovakvu odluku nakon antieuropske odluke hrvatskih vlasti da ne dopuste prisustvo delegacije Srpske napredne stranke, koju je predvodila Zorana Mihajlović, tribini Koalicije srpskih stranaka u Vukovaru", navedeno je u priopćenju koje su prenijeli srpski mediji.

SNS je poručio da "za mir i stabilnost u regiji, poštuje teritorijalni integritet Hrvatske, ali nikada neće dopustiti hrvatskoj državi da ponižava Srbe i građane Srbije samo zato što imaju drugačije političke stavove od službene hrvatske politike".

Iz stranke napominju da je o otkazivanju prijema visoke delegacije hrvatskog ministarstva obaviješten i hrvatski ambasador u Beogradu Željko Kuprešak.

Press: Predstavnici SNS-a vraćeni s hrvatske granice "iz sigurnosnih razloga"

U Vukovaru je održan predizborni skup koalicije triju srpskih stranaka u borbi za tri zastupnička mandata u Saboru. Skupu nije prisustvovala delegacija Srpske napredne stranke jer je iz sigurnosnih razloga vraćena s granice.

Predsjednik Naše stranke Jovo Ajduković rekao je sinoć novinarima da je na hrvatskoj granici iz sigurnosnih razloga zadržano devet gostiju iz Srbije, među kojima su bili predstavnici SNS-a, predstavnici udruženja izbjeglih Srba iz Hrvatske i neki novinari.

On je naveo da ni potpredsjednik SNS-a Aleksandar Vučić nije došao na njihov predizborni skup, kao i da ga je osobno zamolio da ne dolazi poslije negativnog reagiranja veteranskih udruženja, izvještava Press.

Pročitajte više