Niške "Delije" na putu za Beograd potpuno demolirale željeznički vagon

72 NAVIJAČA beogradskog prvaka Crvena Zvezda u srijedu nisu prisustvovala uzvratnoj utakmici između Zvezde i Cork Cityja, jer ih je na putu za Beograd zaustavila jaka policijska postrojba koja je intervenirala nakon dojave da su navijači potpuno demolirali vagon u kojem su putovali.

Kako javlja beogradski Blic, uglavnom pijani navijači koji su u posljednji vagon vlaka ulazili na željezničkim stanicama u Nišu, Jagodini, Paraćinu i Ćupriji, sa svakim su prijeđenim kilometrom sve više i više demolirali vagon.

Nasilje je potrajalo do stanice u Mladenovcu gdje je policija iz kompozicije izbacila čak 72 navijača, od čega 13 maloljetnika. Dojavu o divljanju u vlaku policija je zaprimila od konduktera koji u vagonu s navijačima nije imao nikakvih ovlasti.

Prema prikupljenim podacima, huligani su se počeli skupljati u Nišu, a putujući prema Beogradu vagon je bivao sve puniji mladićima odjevenim u Zvezdine dresove, i sve oštećeniji. Većina je putnika u rukama nosila pivske flaše, a nekolicina njih je još prije ulaska u vlak bila potpuno pijana.

Po ulasku u vlak navijači su vikali i udarali po interijeru vagona, nakon čega je slijedilo paljenje baklji (poznatih bengalki), skakanje po sjedištima i razbijanje prozora. Neki su šokirani putnici kazali da su kod navijača vidjeli i lance kojima su također udarali po vagonu.

No, nakon otprilike dva i pol sata vožnje interventna je policija oko 12.30 u Mladenovcu zaustavila vlak i opkolila ga. Nikome nije dozvoljen izlazak iz kompozicije, a kad su navijači vidjeli policiju izašli su na prozore te su počeli lajati što je potrajalo 20-ak minuta.

"Lavež" je prestao nakon što je policija dobila pojačanje od dvije "marice" iz kojih su u zaštitnim oklopima i s kacigama na glavama izašli pripadnici beogradske policije. Nakon toga su policajci jednog po jednog iz vagona izvlačili navijače, pretresali ih i legitimirali.
 
Cijeli je postupak potrajao ali i prošao bez najmanjeg incidenta, tvrde svjedoci. Navijači su navodno nakon dolaska beogradskih policajaca bili "mirni kao bubice", s rukama ispruženim na peronu te uopće više nisu dobacivali.

Svjedoci kažu da su se huligani prije izlaska pred policiju svojih razbijačkih palica riješili bacanjem kroz prozor, međutim to nije bilo dovoljno policajcima koji su nakon kriminalističke obrade sve navijače poslali kući.

Protiv glavnih razbijača i najbučnijih vođa navijača podnešeno je 17 kaznenih i prekršajnih prijava.

Spomenimo na kraju da je uzvratna utakmica u Beogradu završila rezultatom 3:0 za Crvenu Zvezdu (4:0 ukupno) čime su domaćini osigurali prolazak u treće pretkolo kvalifikacija za Ligu prvaka, u kojem će Beograđani prolazak tražiti protiv talijanskog AC Milana.

I.K.
Foto: Blic

Pročitajte više