Nitko nije preživio pad kolumbijskog zrakoplova

PROBLEMI s motorima i loše vrijeme koje je prevladavalo na području zapadne Venecuele vjerojatni su uzroci pada kolumbijskog putničkog zrakoplova u kojem je letjelo 152 putnika i članova posade. Nitko od putnika pad zrakoplova nije preživio.

Prema prvim i neslužbenim informacijama, zrakoplov je letio iz Paname prema otoku Martiniqeu.

Nesreća se dogodila u zapadnom dijelu Venecuele, na sjeveru južnoameričkog kontinenta. Broj putnika u zrakoplovu službeno još nije potvrđen, ali zračne vlasti navode kako je po planu letenja pilot aviona prijavio 152 putnika i člana posade.

Kako javlja CNN, venecuelanska zračna kontrola izgubila je vezu sa zrakoplovom nešto iza 3 sata po lokalnom vremenu, i svega desetak minuta nakon što je pilot zračnoj luci u Caracasu prijavio probleme s motorima.

Služba za spašavanje trenutno se nalazi na putu prema području u kojem su mještani javili da su čuli eksploziju zrakoplova. Spomenuto područje nalazi se u zapadnoj venecuelanskoj državi Zulia. 

Nestali zrakoplov tipa MD-80 letio je za zračnog prijevoznika West Caribbean Airways. Kompanija nije poznata po fatalnim nesrećama, međutim to isto se ne može reći za američki avion. 

McDonnellov mlažnjak vrlo je popularan među zračnim prijevoznicima i vrlo je raširen, zbog čega svake godine barem jedan takav zrakoplov sudjeluje u većim zračnim incidentima.

Kao i u drugim zračnim nesrećama, glavni razlog kvarova na motorima jest loše i neredovito održavanje letjelica, po čemu se spomenuta kompanija nije isticala.

West Caribbean Airways je relativno "mlada" kompanija koja je sa zračnim operacijama započela 1998. godine, a od tada bilježi jednu nesreću za ljudskim žrtvama koja se dogodila u ožujku ove godine.

Tada se manji dvomotorni zrakoplov srušio prilikom uzlijetanja s kolumbijskog otoka Old Providence, pri čemu je poginulo osam putnika, dok ih je šest bilo ozlijeđeno.

Prema najnovijim inforemacijama nitko nije preživio nesreću kolumbijskog putničkog zrakoplova sa 152 putnika i 8 članova posade koji se u utorak srušio u Venezueli.

"Vatrogasci koji su došli na mjesto nesreće potvrdili su da nema preživjelih" - rekao je direktor kolumbijskog civilnog zrakoplovstva, Carlos Montealegre.

Pročitajte više