Nizozemska princeza radi sigurnosti seli natrag u palaču: "Jedva smije izaći iz kuće"

Foto: Profimedia

NIZOZEMSKA prijestolonasljednica Catharina-Amalia je pod pojačanim sigurnosnim nadzorom zbog zabrinutosti da bi mogla biti meta kriminalnih skupina, izvijestila je jučer nizozemska novinska agencija ANP.

"Jedva smije izaći iz kuće", citirao je ANP kraljicu Maximu tijekom njenog posjeta Švedskoj sa suprugom, kraljem Willemom-Alexandrom.

Amalia (18) je prošlog mjeseca počela studirati na sveučilištu u Amsterdamu te se zbog toga preselila u taj grad. No kraljica navodi da se sada iz sigurnosnih razloga morala vratiti natrag u palaču Huis ten Bosch royal u Haagu.

Živjela s drugim studentima

Prošlog je mjeseca nekoliko nizozemskih medija izvijestilo da je princeza pod pojačanim osiguranjem zbog straha da bi je kriminalne skupine mogle napasti ili oteti. Nizozemska policija i tajna služba odbile su objaviti koje su sigurnosne mjere uvele oko kraljevske kuće.

Premijer Mark Rutte rekao je jučer navečer da ne može preciznije govoriti o detaljima prijetnji, piše CNN.

Princeza Amalia je prošlog mjeseca počela studirati politiku i ekonomiju te se preselila u unajmljen stambeni objekt u Amsterdamu, koji je dijelila s nekoliko drugih studenata.

"Ovo je užasna vijest, prije svega za nju. Činimo sve kako bismo je zaštitili", rekao je Rutte novinarima.

Pročitajte više