Njemačka policija uz pomoć TV emisije riješila ubojstvo djevojke iz 1988. godine

Ilustracija: EPA

NJEMAČKA policija je jutros u Kölnu uhitila 56-godišnjeg muškarca kojeg sumnjiči za ubojstvo 24-godišnje djevojke tijekom karnevalskih svečanosti prije 35 godina. "Muškarac je optužen da je zadavio tada 24-godišnju ženu u Altstadtu tijekom noći prije karnevalske nedjelje u veljači 1988.", navela je policija u priopćenju.

Uhićenje je uslijedilo samo nekoliko tjedana nakon što je priča o ovom slučaju ponovno emitirana u gledanoj televizijskoj emisiji o teškim zločinima u Njemačkoj pod nazivom Slučaj broj XY... neriješen. "Istražitelji su ušli u trag osumnjičeniku zahvaljujući izjavi svjedoka tijekom kriminalističke emisije (Slučaj broj XY... neriješen) u prosincu 2022.", potvrdila je policija.

Provedena nova DNK analiza

Slučaj je ponovno otvoren 2022., nakon što su posebni istražitelji u jedinici za hladne slučajeve u državnoj policiji za teške zločine proveli novu DNK analizu i počeli tražiti informacije, piše DW

"Kombinacija DNK analize, istražnog rada odjela kriminalističke policije u Kölnu i informacija pruženih nakon emisije doveli su do toga da se 56-godišnji muškarac tretira kao službeni osumnjičenik", dodali su iz policije.

Pročitajte više