Ljudi se drogirali u ilegalnom klubu u Zagrebu, inspekcija tamo bila i prije 5 godina

Foto: Screenshot/PU zagrebačka

Prije nekoliko dana policija je upala u ilegalni noćni klub u blizini Ministarstva zdravstva na Medveščaku, u kojem se, kako se sumnja, gostima omogućavalo trošenje droge. Ministarstvo je u utorak objavilo da je i ranije upozoravalo inspektore na sumnjivo mjesto, a voditelj kluba, koji je poslovao kao udruga, uhićen je te mu je određen istražni zatvor.

 

Iz Državnog inspektorata za N1 je potvrđeno da su turistički inspektori u suradnji s policijom obavili nadzor u ovom klubu još u studenom 2019. godine. Tada su već utvrdili da ugostiteljska djelatnost koja se tamo obavlja nije registrirana pa je usmeno izdana zabrana takvog rada. Osim toga, vlasniku je oduzeta ilegalna zarada od oko 2200 eura.

Podignut je i optužni prijedlog zbog kršenja Zakona o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, za što je vlasnik kažnjen s 1300 eura novčane kazne. Ova presuda, kako je za N1 potvrđeno iz DIRH-a, postala je pravomoćna u travnju 2021., a Ministarstvo financija oduzelo je nezakonito zarađen novac.

Nove kazne prijete voditelju kluba

Turistička inspekcija u klubu je bila zajedno s policijom i prije nekoliko dana. Tada je utvrđeno da drugi čovjek obavlja neregistriranu ugostiteljsku djelatnost. Ponovno je izrečena zabrana i oduzeto nešto više od 1500 eura nezakonite zarade. Vlasniku udruge slijedi novi prekršajni postupak.

I sanitarna inspekcija obavila je nadzor isti dan. Utvrđeno je više prekršaja i izrečeno više mjera. Među ostalim, zabranjena je uporaba izvora buke i konzumacija duhanskih proizvoda u zatvorenom prostoru. Za kršenje tih mjera predviđene su kazne i do 14.600 eura.

Inspektori rada, koji su također bili u nadzoru, nisu još završili svoj posao, navode iz DIRH-a.

10 godina zatvora zbog droge

Inače, policajci su prošli vikend u klubu na Ksaveru zatekli 21 osobu, kod kojih je pronađeno 25.3 grama amfetamina, 7.8 grama psilocibina, 8.9 grama marihuane, 1.2 grama MDMA, tri tablete MDMA i 2.6 grama kokaina.

Na temelju naloga suca istrage, pretragom prostorija udruge pronađeno je i 12.7 grama marihuane, 34.3 grama amfetamina, 0.7 grama kokaina, 18 tableta MDMA, jedna bočica s drogom GBL, tri smotke s marihuanom, vaga za precizno mjerenje i pet plastičnih vrećica s tragovima nepoznatog kemijskog sastava.

Vlasnik kluba i njegov 58-godišnji suradnik osumnjičeni su za omogućavanje trošenja droga. Za to im prema Kaznenom zakonu prijeti do 10 godina zatvora.

Pročitajte više