njemački redatelj ULI GAULKE GOSTUJE U KIC ART KINU

Njemački redatelj Uli Gaulke predstavit će se zagrebačkoj publici u Kulturnoinformativnom centru s dva dugometražna ("Havanna mi amor", "Heirate mich") i jednim kratkometražnim filmom ("Quien es el ultimo"). L

Ciklus dokumentarnih filmova Ulija Gaulkea, snimljenih na Kubi, počinje u petak, 10. listopada, u 21 sat s kratkim filmom "Quien es el ulitmo" (1997.), a nakon njega na programu je film "Havanna mi amor", koji je godine 2001. dobio njemačku filmsku nagradu kao najbolji dokumentarac.

Isti program slijedi i u subotu, 11. listopada, s početkom u 19 sati.

Nakon projekcije tih filmova, gledatelji će moći razgovarati s autorom, koji će se tom prigodom i osobno predstaviti. U 21 sat održat će se projekcija filma "Heirate mich", koji je premijeru imao na Berlinskome filmskom festivalu godine 2003.

Film "Heirate mich" na programu KIC ART kina je i u nedjelju, 12. listopada, u 19 sati.

Svi filmovi imaju engleske titlove.

U ciklus filmova Ulija Gaulkea, snimljenih na Kubi, uvest će nas film Wima Wendersa "Buena Vista Social Club" u petak, 10. listopada, u 17 sati, a bit će to i prigoda za rastanak od legendarnoga kubanskog glazbenika Cumpaya Segunde.

Uli Gaulke rođen je u Njemačkoj (istočnoj) 1968. U Berlinu je studirao fiziku i kompjutorske znanosti te radio kao kinooperater. Osnivač je berlinskoga kina "Balaczs". Diplomirao je režiju na Visokoj školi za film i televiziju "Konrad Wolf" u Potsdamu. Režira kratke i dokumentarne i igrane filmove: "Yellow Land - Green Land" (1996.), "Quien es el ultimo" (1997.), "Nohorty i aughs Backwardc" (1988.), "Yellow Mewius" (1999.), "Havana, mi amor" (2000.), nagrađen na Berlinskome filmskom festivalu.

Sudjelovao je na festivalima u Miamiju, Los Angelesu, Parizu, Tajvanu, Singapuru, Argentini.

Od 2000. vlasnik je male postprodukcijske tvrtke.

Redatelj Uli Gaulke bio je član međunarodnog ocjenjivačkog suda Filmskog festivala u Puli godine 2001.

(Hina) pp/mc sp

Pročitajte više