Njemački veleposlanik obići će ADRA-ine projekte popravaka kuća

VELEPOSLANIK Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj Juergen Staks posjetit će u utorak, 23. studenoga općine Topusko, Gvozd, Vojnić i Slunj i obići ADRA-ine projekte nužnih popravaka ratom oštećenih kuća od prve do treće kategorije, priopćeno je danas iz ADRA-e Hrvatska, nevladine humanitarne organizacije.

Tijekom tog posjeta njemački veleposlanik moći će se uvjeriti u postignute rezultate provedenih projekata kao i u otvorene potrebe koje još uvijek zorno prikazuju svu složenost oporavka jedne ratom opustošene regije.

Vrijednost ovogodišnjeg programa za povratnike iznosi gotovom 550 tisuća eura. Ukupna vrijednost do sada provedenih projekata sufinanciranih od strane njemačke Vlade iznosi tri milijuna eura.

Već petu godinu za redom njemačka Vlada putem svog Ministarstva vanjskih poslova i samog veleposlanstva sufinancira održiv povratak u Liku, Banovinu i Kordun putem ADRA-e (Adventističke agencije za pomoć i razvoj).

Na taj je način pomoć za obnovu svog doma primilo gotovo 700 obitelji, dok je više od 12 tisuća ljudi primilo neposrednu pomoć za prezimljavanje tijekom prve zime nakon povratka. Od toga je ove godine popravljeno 100 kuća, a više od dvije tisuće osoba primit će pakete osnovnih namirnica, higijenskih potrepština, deka, posteljine, posuđa, ogrjeva i drugo.

Konferencija za predstavnike medija bit će održana u Vojišnici pred obiteljskom kućom na broju 87.

ADRA Hrvatska je dio međunarodne organizacije ADRA-e (Adventist Development and Relief Agency) koja djeluje u više od 120 zemalja svijeta. ADRA pruža pomoć svim potrebitim ljudima bez obzira na etničku ili vjersku pripadnost, političko uvjerenje, dob, spol ili obrazovanje, stoji u priopćenju.

(Hina) pp/xdm yaz

Pročitajte više