Njemica pokušala samoubojstvo skokom u bazen s polarnim medvjedima

POSJETITELJI berlinskog zoološkog vrta imali su danas priliku vidjeti zaista nesvakidašnju scenu: Jedna je žena sasvim iznenadno skočila u bazen s polarnim medvjedima, očigledno pokušavši na taj način izvršiti domišljato samoubojstvo. Jedan medvjed ju ne napao.

Stotine posjetitelja, među njima velik broj djece, gledali su kako očigledno duševno poremećena žena skače u bazen i kako je medvjed grize po rukama i nogama. Na svu sreću, čuvari u zoološkom su reagirali dovoljno brzo da otjeraju medvjeda i izvuku poludjelu ženu iz bazena, spašavajući je tako od sigurne smrti.

Biolog iz zoološkog vrta rekao je kako je bilo sreće da se alarm oglasio dovoljno rano, jer su na taj način stigli pravodobno reagirati, spriječivši tako još gore posljedice i po ženu i po medvjeda. Ženi je na licu mjesta pružena medicinska pomoć, nakon čega je prebačena u bolnicu.

Strojevi za ubijanje

Ženu nije napao najpoznatiji stanovnik berlinskog zoološkog vrta, mladi medvjed Knut, koji se još uvijek nalazi u samostalnom kavezu, budući da nije spreman na suživot s ostalim pripadnicima svoje vrste. Knutu je u kavez u prosincu prošle godine uskočio jedan turist. Na svu sreću, tada je jedan čuvar bio na licu mjesta pa je spriječio tragediju.

Polarni medvjedi su najveći i najsnažniji kopneni grabežljivci. Njihovo tijelo, s nevjerojatnim osjetilima i zastrašujućim fizičkim sposobnostima, dizajnirano je kao savršeni stroj za ubijanje. Odrasli polarni medvjedi nekoliko su puta viđeni kako na love bijele kitove teške 20 tona. Ljudi protiv njih nemaju nikakve šanse, a medvjedi nemaju nikakvih kompleksa oko napadanja ljudi.

F.M.
Foto:  Bild

Pročitajte više