Njojo pokušao demantirati Index pa priznao da su firme donirale HDZ pa dobile pomoć

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

DOSADAŠNJI glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a odgovorio je na novinarsko pitanje o firmama koje su prvo donirale HDZ-u, a onda dobile naš novac zbog koronakrize, o čemu je danas pisao Index.

> Imamo popis: Ove firme su prvo donirale HDZ, a onda uzele naš novac zbog koronakrize

Jandroković kaže da informacija da je HDZ primio donacije od tvrtki koje su potom primile pomoć od države nije točna, iako infornacija koju on demantira ni ne postoji. Ispravan redosljed događaja, kako Index vrlo jasno i piše, jest da su tvrtke prvo donirale HDZ, a onda dobile pomoć države što je Jandroković u pokušaju da demantira nešto što nije bilo ni rečeno i potvrdio. Jandroković je naime kazao da je HDZ primao donacije do 12. ožujka kada se, kako tvrdi, nije znalo što će se dogoditi. Nije demantirao da su te iste tvrtke kasnije dobile pomoć države o čemu je Index pisao.

Pročitajte i pogledajte što je kazao Jandroković.

"Ovdje se radi o jednoj informaciji koja nije točna. Te donacije uplaćene su najkasnije do 12.3. To je sve skupa bilo prije nego što se uopće išlo u zatvaranje i primjenu mjera za pomoć gospodarstvu. Nakon 12.3. nismo primili nijednu donaciju, odnosno primili smo neke donacije, ali smo ta sredstva onda vratili u državni proračun, otprilike 70 tisuća kuna. Dakle ova vijest o tome da smo primili donacije od tvrtki koje su dobivale pomoć zbog covida nije točna jer su te donacije uplaćene prije nego što se uopće dogodila ta situacija i mi nismo u tom trenutku mogli znati što će se dogoditi kasnije", rekao je Jandroković.

Jandroković je inače na današnjoj sjednici, kako se i najavljivao, u dogovoru s predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem s vrhom stranke razriješen s mjesta glavnog tajnika stranke, a novi je glavni tajnik Krunoslav Katičić.

Pročitajte više