Jandroković vladinim avionom vodio sina na Euro. Benčić: Podsjeća me na Sanadera

Foto: N1

Koordinatorica i saborska zastupnica Možemo! Sandra Benčić na N1 televiziji je komentirala slučaj predsjednika sabora Gordana Jandrokovića koji je vladinim avionom poveo sina na Europsko prvenstvo u nogometu.

"Mi se nismo pretjerano bavili ovim pitanjem iz jednog jednostavnog razloga. Ne možete sve propisati, ali morate imati neki osjećaj kao političar što je primjereno, a što nije. Neki od nas malo više paze, upravo zato da bi se stvarala neka pozitivnija percepcija javnosti što dužnosnik jest i što su njegova prava i obaveze i zbog tog vraćanja povjerenja", rekla je Benčić pa dodala da je to podsjeća na situaciju iz prošlosti:

"Dok smo se bavili Sanaderovim putovanjem, frajer je prodao Mađarima energetsku kompaniju"

"Mene to podsjeća na jednu situaciju iz prošlosti - kad smo se šest mjeseci bavili Sanaderovim odlaskom u Veronu službenim avionom. Za to vrijeme, dok smo se mi bavili time i to je bila top afera, frajer je za 10 milijuna eura prodao, dakle dao na upravljanje Mađarima stratešku, energetsku kompaniju, broj jedan u Hrvatskoj, a mi smo se bavili njegovim odlascima u operu."

"Mi paralelno uz ovu situaciju imamo situaciju da je država propustila napraviti dokapitalizaciju Petrokemiji - da više nema kontrolni paket u Petrokemiji, a da je državni udio pao na 20 posto. Je li došlo do toga da ih je izigrao turski investitor? Ili su to namjerno napravili? Time se nitko ne bavi, a ja bih voljela da se time bavimo. To je strateško pitanje koje će imati dalekosežne posljedice", ističe Benčić.

Naglašava da to ne znači da se ne treba baviti i ovim pitanjem korištenja službenog aviona. "Ali nije primjerena težina koja se daje nekim ovakvim slučajevima i onima koji su zaista teški propusti ove vlade", rekla je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.