Nobilo o šamaru 15-godišnjaku: Bila je to nužna obrana

U SLUČAJU protiv Ante Nobila koji je prošle godine ošamario 15-godišnjaka na cesti, danas je na Prekršajnom sudu u Zagrebu svjedočio novinar fotografske agencije Pixell koji je fotoaparatom zabilježio ovaj incident, čije su fotografije poslužile kao dokazni materijal. "Vozači su trubili. Jedan je izašao, maknuo kontejner koji su djeca postavila i nastavio voziti. Dječak iz grupe htio je vratiti kontejner na mjesto. Nobilo je potom izašao iz auta, gurnuo kontejner, a onda i lijevom rukom pljusnuo dječaka", kazao je fotograf.

Odvjetnik Nobilo priznao je da je ošamario jednog od dječaka, no kaže da je to napravio zato što su djeca nasrnula kontejnerima na njega: "Bio sam prvi u koloni i nisam mogao ni naprijed ni natrag. Htio sam maknuti jedan kontejner da mogu proći, ali je jedan mladić gurnuo kontejner prema meni", kazao je i dodao kako je jedva izbjegao udar kontejnera.

"Onemogućio mi je slobodno kretanje"

Na današnjem svjedočenju Nobilo u svoju obranu kaže kako je to bila nužna obrana i kako on nije radio incident. "Onemogućio mi je slobodno kretanje. Po zakonu sam imao pravo prokrčiti prolaz. Mladić je gurnuo kontejner prema meni i morao sam ga zaustaviti. I drugi mladići počeli su me okruživati. Djelovao sam refleksno i tako spriječio još gore posljedice", rekao je Nobilo.

Pročitajte više