"Norijada" bez većih izgreda, hitna pomoć intervenira uglavnom zbog pijanstva

OKO PET tisuća zagrebačkih maturanata još uvijek na Jarunu proslavlja "norijadu" i to bez većih izgreda, a Hitna pomoć uglavnom intervenira zbog prekomjerna pijanstva i lakših ozljeda, doznaje se u policiji i u službi Hitne pomoći.

Glasnogovornica zagrebačke policije Stanka Saraja kazala je kako se "norijada" na Jarunu odvija po predviđenom programu, te da policija do 21,30 sati nije imala razloga za intervenciju.

Bilo je nekih pokušaja "starijih" na motorima ili u autima da se ubace među maturante, ali je redarska služba "Jaruna" to uspješno riješila, kazala je Saraja.

Tučnjave ili većih izgreda na Jarunu nije bilo, a jedini veći izgred u Zagrebu zabilježen je danas kada su trojica maturanata u Vukovarskoj ulici navodno razbili osam stakala na tramvaju broj 3. Policija je maturante pustila nakon saslušanja jer su mogući svjedoci odustali od svjedočenja. U osam tramvaja izbijeno je nekoliko stakala, ali se to dogodilo zbog naguravanja prekomjernog broja maturanata u tramvaj, a ne zbog nasilništva, napomenula je Saraja.

Hitna pomoć nije imala ozbiljnijih intervencija vezanih uz "norijadu", doznaje se od voditelja operativne smjene zagrebačke Hitne pomoći Željka Skukana.

Danas od 15 do 21,30 sati Hitna pomoć je odvezla u Vinogradsku bolnicu petnaestak maturanata i to uglavnom zbog prekomjerne alkoholiziranosti i lakših ozljeda, kazao je Skukan.

Koncert na Jarunu trebao bi trajati do 23 sata, a policija će ostati do razilaska svih maturanata.

Pročitajte više