Norijada u Zagrebu prošla bez većih incidenata, Hitna intervenirala devet puta

Foto: PIXSELL/Neva Zganec

Zagrebački maturanti od jutra slave završetak srednjoškolskog obrazovanja, a prema prvim podacima policije "norijada" je prošla bez značajnijih problema, dok je Hitna pomoć intervenirala devet puta zbog alkoholizma i ozljeda. 

Zagrebačka je policija na Hinin upit izvijestila da nije bilo značajnijih problema i norijada je prošla u redu, no kompletno izvješće imat će tek u subotu ujutro.

Dvije maturantice pregledane zbog uboda

Timovi hitne medicinske pomoći imali su ukupno devet intervencija na norijadi, od toga je šest maturanata bilo alkoholizirano, a pregledani su u vozilima hitne pomoći te su po njih došli roditelji i odveli ih doma, doznaje se u petak navečer od zagrebačke Hitne medicine. 

Dvije maturantice su pregledane zbog uboda insekta te površinske ozljede potkoljenice te su zbrinute i otpuštene doma. 

Jedan je maturant dobio udarac šakom u donju čeljust te je sanitetom odvezen na pregled na maksilofacijalnu kirurgiju KB-a Dubrava.

Hitne službe dežurale cijeli dan

Šarolika povorka maturanata okupila se u petak ujutro na središnjem zagrebačkom trgu, a pjesma, ples, baklje i brašno i ove su godine bili nezaobilazni dio proslave norijade. 

Za maturante je na Bundeku bio pripremljen glazbeni program, a tamo im se pridružio i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Tijekom održavanja programa, uz tri tima hitne pomoći, dežurali su i vatrogasci, spasioci, redarska i zaštitarska služba, a nakon završetka programa, radi lakšeg i bržeg povratka mladih domovima, organizirane su pojačane linije javnog gradskog prijevoza.

Pročitajte više