Nositelj SDP-ove liste snimljen na kavi s Draganom Kovačevićem

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL, Hina

Jučer poslijepodne su u zagrebačkom hotelu Esplanade snimljeni bivši Milanovićev ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović i Uskokov optuženik Dragan Kovačević, javlja Jutarnji list. Jutarnji je u posjedu fotografije koja prikazuje dvojac kako sjedi u kutu sale i razgovara.

Zmajlović im je potvrdio kako je doista došlo do susreta. "Slučajno sam ga sreo dok sam čekao sastanak i pozdravio sam ga", kazao je Zmajlović za Jutarnji. Inače, upravo bi Zmajlović trebao predvoditi izbornu listu SDP-ove koalicije u šestoj izbornoj jedinici. 

Kovačević imenovan u Milanovićevom mandatu

Kovačevića, bivšeg direktora Janafa, i još šestoricu suoptuženika tereti se za primanje i davanje mita te namještanje milijunskih poslova u toj državnoj tvrtki. 

Uz Kovačevića, Uskokovom optužnicom obuhvaćeni su poduzetnici Krešo Petek, Edo Seifried, Ivan Širić i Vatroslav Sablić, bivši direktor Sektora sigurnosti i zaštite u Janafu Vlado Zorić i nekadašnji direktor Janafovog transporta nafte Vladimir Vrbanc.

Kovačević je na mjesto predsjednika Uprave Janafa imenovan 2012. godine, u mandatu Zorana Milanovića.

Uskok tvrdi da je Petek Kovačeviću i njegovim suradnicima dao milijun eura kako bi njegova tvrtka Elektrocentar Petek dobila poslove vrijedne gotovo 65 milijuna kuna. Kovačević je, između ostalog, optužen i da je dobio dva stana od poduzetnika čijim je tvrtkama dogovorio milijunske poslove.
 

Pročitajte više