Nova akvizicija: Kerum zaposlio prvaka Europe u low kicku, pulena Marka Žaje

DA NE BI ispalo da samo HDZ-ovci trpaju svoje provjerene kadrove u Splitsko-dalmatinsku županiju, u Banovini odnedavna kao komunalni redar vježbenik radi Ivan Stupalo, prvak Europe u low kicku. Stupalo je član borilačkog kluba Pit Bull, a trener mu je Marko Žaja, vrlo blizak gradonačelniku Kerumu, pa mnoge nije začudilo što se u Gradu našlo još jedno slobodno radno mjesto.

Sve po zakonu

Nominalno, sve je po zakonu. Raspisan je natječaj, ne samo za komunalno redarstvo, već čitav niz poslova u Banovini. Stupalo se pojavio na pismenom ispitu. Nije imao osobnu iskaznicu, što su primijetili i ostali kandidati koji su pristupili testiranju.

U Gradu su nam to potvrdili, ali su i napomenuli da su Stupala poslali po osobnu. Nije imao ni kemijsku olovku. Ništa čudno, odgovaraju u Gradu, kemijsku nisu imali još neki kandidati pa su im podijeljene na samom ispitu.

Vratili ga po osobnu?

Šefica Komunalnog redarstva Esma Kalemba nije imala što reći o novom zaposleniku. Uputila nas je na šefa Pavu Zaninovića. I u njegovom uredu su se začudili što zovemo. Pojasnili su nam da je najbolje da se zove Vesna Alač, pročelnica Zajedničkih službi, inače, vijećnica SDP-a u Županijskoj skupštini.

Ona nam je, pak, poslala kratak odgovor na upit. "Točno je da je gospodin Stupalo prilikom provjere identiteta kandidata koji su pristupili pismenom testiranju izjavio da mu je osobna iskaznica ostala u vozilu. Stoga ga je službenica koja je vršila provjeru identiteta kandidata vratila da donese osobnu iskaznicu, što je isti i učinio", odgovorila je Alač. 

"Hobiji nas ne zanimaju"

Postavili smo upit i oko sprege interesa trenera Žaje, vježbenika Stupala i gradonačelnika Keruma. Nije Alač imala poseban komentar. "Zajedničke službe nemaju spoznaja, a nisu ni u obvezi utvrđivati kakvim se hobijima bave službenici i namještenici izvan radnog vremena, a još manje utvrđivati hobije kandidata prijavljenih na natječaje", obrazložila je Alač.

Tako je. Nisu bitni hobiji. Važno je da je još jedan "prijatelj" gradonačelnika Keruma našao posao u Banovini. Dakle, kad se sve skupa posloži, nikakve razlike nema između HDZ-a, SDP-a i HGS-a. Svi rade po istom principu.

U Županiji raspišu natječaj za fotografa pa uzmu šefa mladeži HDZ-a u Kaštelima, u Gradu traže komunalne redare pa zaposle Žajinog borca. Kao što su mnogi kandidati i pretpostavili, kad su Stupala vidjeli kako dolazi na pismeni bez olovke i osobne, upravo je on, zajedno s još jednim kandidatom pokupio najviše bodova. 

Pročitajte više