Nova anketa: Kolinda u drugom krugu jedva pobjeđuje i Milanovića i Škoru

Screenshot: HRT

KOLINDA Grabar-Kitarović pobijedila bi u drugom krugu predsjedničkih izbora u srazu sa Zoranom Milanovićem, kao i s Miroslavom Škorom, a Škoro bi pobijedio Milanovića kad bi njih dvojica prošli u drugi krug, pokazuju rezultati istraživanja koje je večeras objavio HRT.

U drugom krugu analizirana su tri duela, u skladu s onime što je istraživanje pokazalo za prvi krug. 

Da je danas drugi krug predsjedničkih izbora, u srazu sa Zoranom Milanovićem aktualna predsjednica osvojila bi drugi uzastopni mandat. Grabar-Kitarović dobila bi 52,3 posto glasova, Milanović 43,2, a neodlučnih birača u ovom duelu je 4,5 posto.

Kolinda bi pobijedila i Škoru da on s njom uđe u drugi krug, ali s manjom prednošću - 49,2 u odnosu na Škorinih 41,6 posto. Neodlučnih bi u ovom scenariju bilo 9,2 posto.

Kolinda bi u tom slučaju imala podršku 73,8 posto birača HDZ-a, a Škoro 23,9. SDP-ovi bi birači, ako u drugom krugu već nema njihovog kandidata, na Pantovčaku radije vidjeli Škoru nego Grabar-Kitarović - 49,3% SDP-ovih birača glasalo bi za njega, a 41,3% za Grabar-Kitarović.

U trećem scenariju drugog kruga prema ovom istraživanju Škoro bi pobijedio Milanovića s 49,4 posto u odnosu na 45,4 posto, s 5,2 posto neodlučnih.

Istraživanje HRejting obuhvaća 1400 ispitanika, statistička pogreška je +/- 2,62%, a razina pouzdanosti 95%.

 

Pročitajte više