Nova lista najbogatijih Slovenaca, na vrhu su i dalje izumitelji Talking Toma

Screenshot: YouTube

NAJBOGATIJI Slovenci i dalje su Iza i Samo Login, bračni par koji je prije dvije godine Kinezima prodao svoj udio u kompaniji Outfit7.

Njihov najpoznatiji proizvod je globalno uspješna aplikacija za djecu Talking Tom. Loginovi su svoj udio prodali kineskoj kompaniji Zhejiang Jinke Entertainment Culture Co., koja je već ranije bila zainteresirana za preuzimanje.

Prema procjeni portala Manager i dnevnog lista Finance, bogatstvo Loginovih procjenjuje se na 689 milijuna eura.

Drugi najbogatiji imaju upola manje od Loginovih

Drugi na listi s upola manjim procijenjenim bogatstvom su Sandi Češko i njegova djevojka Livija Dolanc, osnivači Studija Moderne, jedne od vodećih europskih tvrtki za televizijsku i internetsku prodaju.

Treće mjesto zauzima Marko Pistotnik, koji je također dobro unovčio svoje vlasništvo u kompaniji koju su Loginovi prodali Kinezima. Njegov procijenjeni kapital iznosi 210 milijuna eura.

TOP 5 zatvaraju obitelj Lah sa 169 milijuna eura i Joc Pečečnik, vlasnik lanaca kasina sa 155 milijuna eura.

Evo tko se još smjestio među najbogatije Slovence

Među deset najbogatijih Slovenaca su i Igor Akrapovič, vlasnik istoimenog brenda za ispušne sustave u autoindustriji, Tatjana i Albin Doberšek, vlasnici tvrtke za izgradnju tvornica u energetici i metalurgiji, Damian Merlak, poduzetnik u svijetu kriptovaluta, Franc Frelih, vlasnik više tvrtki za proizvodnju i reciklažu plastike, te vlasnici poznatog modnog brenda Lisca Dari i Vesna Južna čije se bogatstvo procjenjuje na 111 milijuna eura.

Pročitajte više