Nova tragedija na Mosoru, preminuo iskusni planinar

Foto: Miranda Cikotic/Pixsell

NOVA tragedija dogodila se jutros na Mosoru. Preminuo je poznati planinar iz Žrnovnice, javlja Dalmacija Danas.

Vinko Prizmić, pročelnik HGSS-a, rekao je da su gorski spašavatelji i medicinski tim pokušali sve što je bilo u njihovoj moći. HGSS je mobilizirao dvije ekipe kako bi pomogao planinaru - jedna je prema unesrećenom krenula helikopterom, druga zemljom.

"Dojavu smo primili oko 8:30, a već za pola sata poletio je helikopter. Planinara smo pronašli na oko 700 metara nadmorske visine, ispod šumice kod planinarskog doma (Umberto Girometta). Usprkos pokušajima reanimacije i prebacivanju u KBC Split, nažalost, planinaru nije bilo pomoći", rekao je Prizmić.

"Sve upućuje na to da je planinar doživio teški oblik srčanog udara. Moja iskrena sućut ide obitelji i cijeloj planinarskoj zajednici koja ga je poznavala", dodao je. 

Preminuli planinar bio je član HPD-a Mosor, redoviti sudionik brojnih akcija čišćenja na Mosoru, a često je dežurao na Lugarnici. Ime mu iz pijeteta prema obitelji još nisu htjeli objaviti.

Ovo je druga tragedija koja tijekom posljednjih nekoliko mjeseci dogodila na Mosoru. Podsjećamo, braća Aleksandar i Milan Stamenov smrtno su stradali tijekom izleta na Mosor u ožujku.

Pročitajte više