Novi detalji: Klečavac u Rijeci napao fotoreportera i to dva puta

Foto: Pixsell/Goran Kovacic

Na molitvenom skupu vjerskih fanatika održanom u Rijeci, u organizaciji građanske inicijative Marijinih sinova, dogodio se incident u kojem je napadnut fotoreporter FaH-a, fotografske agencije Hine, a policija je nakon provjere izvijestila da nije bilo prekršaja ili drugih protupravnih radnji.

Klečavac napeo fotoreportera

Unatoč jakoj kiši, na molitvi pred katedralom sv. Vida okupilo se dvadesetak sudionika kao i nekoliko desetaka prosvjednika protiv održavanja molitve. U jednom trenutku muškarac s molitvenog skupa napao je fotoreportera FaH-a.


Policijska uprava primorsko-goranska izvijestila je kako je "pozvala jednog sudionika javnog okupljanja radi provjera sumnje u počinjenje prekršaja, kojom prilikom nisu utvrđena obilježja prekršaja ili drugih protupravnih radnji".

Fotograf je radio svoj posao, klečavac ga uhvatio i zaprijetio mu

Fotoreporter koji je obavljao svoj posao fotografirajući događaj kazao je da ga je jedan od sudionika molitvenog skupa prijeteći i bez povoda uhvatio za odjeću.

Nakon što ga je zatražio da ga pusti, situacija se nakratko primirila, dok fotoreporter nije počeo fotografirati jednu od sudionica skupa u molitvi. Tada ga je isti muškarac ponovno pokušao verbalno i fizički napasti, no fotoreporter se izmaknuo i udaljio. Napadača je zadržao drugi muškarac te ga je odvela policija.

Pročitajte više