Novi detalji napada policije na maškarama: "Vrbnički Srbi zapalit ćemo vam grad"

Foto: Čitatelj Indexa

POLICIJA je potvrdila incident koji se u noći s petka na subotu dogodio u Vrbniku na otoku Krku kada je na zabavi povodom maškara policajac u civilu mještaninu razbio glavu staklenom čašom. 

Policija: Policajac je narušavao javni red i mir, slijedi utvrđivanje disciplinske odgovornosti

"Policijski službenici Policijske postaje Krk provode kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja okolnosti događaja koji se dogodio 23. veljače 2019. godine oko 3 sata, za vrijeme javnog okupljanja, odnosno maškarane zabave u Vitezovićevoj ulici u Vrbniku.

Prema za sada prikupljenim saznanjima, na javnom okupljanju 'Maškare 2019 Vrbnik' došlo je do narušavanja javnog reda i mira u kojem je sudjelovao veći broj osoba, među kojima je bio i policijski službenik Policijske postaje Krk u to vrijeme izvan službe. U navedenom događaju su lakše tjelesne ozljede zadobili 28-godišnji hrvatski državljanin i 28-godišnji policijski službenik, a liječnička pomoć im je pružena u Domu zdravlja Krk.

Kriminalističko istraživanje je još u tijeku, no prema za sada utvrđenim činjenicama protiv šest osoba koje su narušavale javni red i mir, a među kojima je i policijski službenik, slijedi podnošenje optužnih prijedloga mjerodavnom prekršajnom sudu. Također, s obzirom na sudjelovanje u ovom događaju, slijedi i utvrđivanje disciplinske odgovornosti navedenog policijskog službenika", priopćili su iz policije.

Jedan od mještana u detalje ispričao kako je došlo do napada

U međuvremenu se javio jedan od mještana koji je za Novi list opisao kako su se ponašali policajci u civilu od kojih je jedan na koncu razbio čašu o glavu mještaninu i potvrdio ono što je ranije ispričao čitatelj Indexa

Čitatelj D.G. naglasio je kako je važno da javnost zna da na ovim maškarama sve dotad nije zabilježen niti jedan incident, a sad zbog istrage incidenta koji je, tvrdi, izazvala policija, mladi Vrbnika ne mogu organizirati završnicu mesopusta kako je bio običaj u Vrbniku. 

Iznio je kronologiju događaja.

"U petak 22.02.2019. u Vrbniku su se održavale maškare ili kako vole ljudi na Kvarneru reći mesopust. Sve je proticalo u dobrom raspoloženju, dok na scenu nisu nastupile četiri nepoznate osobe. Došle su prvo do osobe koja naplaćuje ulaz i rekle da su policijski službenici iako su bili van službe u tom trenutku. Osoba na ulazu ih pušta bez daljnje rasprave, iako su sve osobe koje su se u tom trenutku nalazile u prostoru gdje se zabava održavala uredno platile ulaz", započeo je čitatelj.

"Pili i pokazivali značke i mamili djevojke, a onda je jedan od njih ničim izazvan razbio čašu u glavu osobe koja je pila za šankom"

Kaže da je uskoro počelo divljanje policajaca.

"Nakon nekoliko pića za šankom na kojem su pili i pokazivali značke van dužnosti te istim značkama mamili mlade djevojke za seksualne usluge jer eto oni imaju značke službenika hrvatske policije, jedan policijski službenik, ničim izazvan, razbija čašu u glavu osobi koja stoji za šankom ispija svoje piće i uživa u zabavi. U tom trenutku kreće pokušaj odvajanja policajaca van službe i ostalih osoba koji su nedužno mladiću prihrlili u pomoć i obranu. Međutim policajci tu ne staju već jedan od njih udara šakom u oko prijatelja nedužnog mladića koji mu uskače u pomoć", ispričao je. 

Tvrdi da su policajci nastavili s provokacijama i kad su ih uspjeli otjerati s maškarane zabave. 

Policajci im vikali da su vrbnički Srbi i da će im zapaliti grad?

"U tom trenutku jedan dio publike uspijeva otjerati nasilne policijske dužnosnike iz prostora zabave i iz Vrbnika, a dotični službenici viču: 'Vrbnički Srbi, doći ćemo i zapaliti ćemo vam grad!' Uzorne li hrvatske policije, nema šta! Epilog ovog obračuna je sedam šavova na glavi nedužnog mladića i oteklina na oku njegovog prijatelja koji mu je htio pomoći stavši u njegovu obranu. Ovdje treba istaknuti da u ovih 6 dosadašnjih mesopusnih zabava nije zabilježen niti jedan incident, već je sve proteklo u veselju i uživanju, dok nisu stigli dotični plavi dečki i pokušali dokaza tko nosi značku i oružje",priča šokirani stanovnik Vrbnika.

Dodao je da ih je policija maltretirala i u narednim danima Vrbnika. Kako tvrdi, u subotu i nedjelju su im pisali opomene i kazne za sitne prometne prekršaje. 

Pročitajte više