Novi detalji o eksploziji u Splitu: Tri ozlijeđena, jedan se bori za život

Foto/video: Čitatelji Indexa

U SPINČIĆEVOJ ulici u Splitu, u zgradi preko puta bolnice Firule, danas je oko 17:20 došlo do eksplozije u kojoj su ozlijeđena tri radnika koji su izvodili radove na vanjskoj jedinici klima uređaja na katu stambene zgrade.

Liječnici se bore za život ozlijeđenog radnika

Iako su prvotne informacije govorile o dva ozlijeđena radnika, kasnije se ispostavilo da su u eksploziji ozlijeđena tri radnika. Sva trojica su prebačeni u splitsku bolnicu koja se na svu sreću nalazi u neposrednoj blizini mjesta eksplozije.

Jedan radnik je lakše ozlijeđen, a dva su teže. Od dva teže ozlijeđena radnika, jedan je u kritičnom stanju, a liječnici se bore za njegov život. Teže ozlijeđeni radnici su Odjelu plastike i Jedinici intezivnog liječenja splitskoga KBC-a, a lakše ozlijeđeni radnik je nakon obrade u bolnici pušten kući.

"Roknulo je žestoko, k'o teška eksplozija. Valjda su punili klimu kad je to eksplodiralo. Cijeli taj uređaj je potpuno uništen. Radnici imaju velike opekotine, jednom je slomljena noga i ruka, drugome noga, dosta je gadno. Dobro je da su svi izašli na teren u roku od deset minuta, i hitna i vatrogasci i policija", ispričao nam je očevidac.

Pogledajte snimku intervencije hitne pomoći:

"Bilo je jako glasno, svi su izašli na balkone", dodao je.

Do eksplozije došlo zbog varenja?

Kako nam je rečeno u splitskoj policiji, dojava o eksploziji zaprimljena je u 17:20. Do eksplozije je došlo, kažu u policiji, uslijed izvođenja građevinskih radova. U eksploziji su ozlijeđene tri osobe, koje su vatrogasci spustili s kata, nakon čega im je ukazana liječnička pomoć.

Kako neslužbeno doznajemo, eksplozija se dogodila prilikom popravka vanjske jedinice klima uređaja na katu stambene zgrade. Popravak su izvodili radnici, a prve neslužbene informacije govore da je do eksplozije došlo zbog varenja.

Policija na licu mjesta provodi očevid, nakon kojeg će biti poznato više detalja.

Pročitajte više