Novi detalji o ubojstvu trogirske liječnice: Bivši muž je ubio pa izrazio sućut

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

SPLITSKA policija je nakon samo pet dana došla do osumnjičenog za ubojstvo splitske liječnice Asje Tukić. Riječ je o njezinom bivšem suprugu Željku Tukiću.

Naime, policija je, navodi se u priopćenju, u koordinaciji i suradnji s Ravnateljstvom policije i Županijskim državnim odvjetništvom u Splitu dovršila kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjim hrvatskim državljaninom.

Tijekom kriminalističkog istraživanja prikupljeni su materijalni dokazi, obavijesti i saznanja iz kojih proizlazi osnovana sumnja da je 65-godišnjak 6. kolovoza u stanu u Trogiru liječnici Asji Tukić zadao više ubodnih rada od kojih je ona preminula na mjestu događaja.

Prvi ubod bio je u leđa, a ostali u prsa i trbuh

Kako piše Slobodna Dalmacija, 61-godišnja fizijatrica ubijena je tako da ju je napadač prvo ubo nožem u leđa, a onda ju je, kad se iznenađena okrenula, nekoliko puta izbo nožem u prsa i trbuh.

Kako nije bilo tragova provale niti borbe, a prvi je ubod bio s leđa, očito je bilo da je ona ubojici otvorila vrata jer je to bio netko koga je poznavala i od koga nije očekivala opasnost te ga je pustila u stan i bezbrižno mu okrenula leđa.

Prvi je nazvao policiju, a ostavio je i izraz sućuti u novinama

Nadalje, policijski istražitelji jučer su na temelju sudskog naloga pretražili kuću u mjestu Slatine kod Trogira koju koristi osumnjičeni Tukić i iz nje odnijeli nekoliko predmeta, pretpostavlja se odjeću koju je nosio u vrijeme ubojstva, nož kojim je liječnica ubijena ili njezin mobitel koji je ubojica odnio iz stana nakon ubojstva.

Osumnjičeni Tukić je, koliko je javnosti bilo poznato, prvi nazvao policiju obavijestivši ih da je u stanu na zadnjem katu zgrade u Trogiru pronašao svoju mrtvu bivšu suprugu i to nakon što ga je kći nazvala jer se majka koja je čistila apartman nije javljala, a trebala je dočekati novu grupu turista koji su trebali ući u stan.

Slobodna dodaje kako su Asja i Željko bili razvedeni dvadesetak godina te da je on nakon ubojstva bivše supruge objavio iskaz sućuti u novinama uz poruku: "Adio, voljena. Hvala ti za sve lijepo provedeno s tobom".

Pročitajte više