Novi detalji premlaćivanja dečka u Brodu: Napao ga 21-godišnjak, nije bilo povoda

Screenshot: Privatna snimka

Policija je objavila nove informacije o premlaćivanju 16-godišnjeg tinejdžera na ulici, u zoni obiteljskih kuća u Slavonskom Brodu. 

Premlatio ga je napadač u prisustvu još jednog muškarca na Staru godinu. Kako se vidi na snimci s nadzornih kamera, dva muškarca su izašla iz automobila. Žrtva je od siline udarca pala na tlo, a napadač mu je potom zadao još nekoliko udaraca, uglavnom u predjelu glave, te potom pobjegao sa suputnikom, dok je mladić ostao ležati na tlu.

Foto: Privatna snimka

Index je jučer razgovarao s mladićevim ocem koji nam je kazao da je, s obzirom na to da se policija dva tjedna nije oglasila o događaju niti je pronašla počinitelja, započeo svojevrsnu privatnu istragu.

>> UZNEMIRUJUĆE U Brodu brutalno pretučen mladić. Policija šuti, otac sam istražuje

Nakon što je priča odjeknula u javnosti, policija je sinoć objavila da je "osoba koju se dovodi u vezu s tučnjavom stavljena pod nadzor policije".

Danas su se iz policije oglasili s novim detaljima o slučaju u kojima pokušavaju opravdati i činjenicu da dva tjedna nisu pronašli počinitelja i da su ga pronašli baš na dan kad je priča objavljena u medijima. 

Napadnut na ulici bez posebnog povoda

Kako navode iz PU brodsko-posavske, policijski službenici su po zaprimljenoj dojavi dana, 31. prosinca, u 3:30, započeli s operativnim radom i kriminalističkim istraživanjem u vezi događaja od navedenog dana, kada je oko 00:50, u Slavonskom Brodu, na ulici bez posebnog povoda fizički napadnuta maloljetna osoba.

"Budući da se počinitelj i oštećeni nisu poznavali, a iz dostavljene snimke nije bio vidljiv počinitelj niti drugi sudionici događaja, policijski službenici su proveli složeno kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg su obavili niz razgovora s više osoba i prikupljali i druga saznanja te su dana 15. siječnja, temeljem prikupljenih informacija, došli do saznanja o počinitelju", navode iz policije.

Napadač je 21-godišnjak

Utvrđeno je, dodaju, da se radi o 21-godišnjaku nad kojim je kriminalističkim istraživanjem potvrđena sumnja u počinjenje kaznenog djela nasilničkog ponašanja.

Foto: Privatna snimka 

Osumnjičeni će uz kaznenu prijavu danas biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

"Također napominjemo da policijska uprava u cilju zaštite maloljetnika ne obavještava javnost o detaljima iz sličnih događaja u kojima su sudionici maloljetne osobe kako ne bi došlo do eventualne dodatne viktimizacije istih", navode na kraju iz policije. 

Pročitajte više