Novi detalji skandala u vojsci, prijavljena i dva civila

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

CURE novi detalji skandala u vojsci. 

Uz tri pilota i švercera oružjem, policija je podnijela prijave protiv još dvojice civila. Zadarska policija je potvrdila podnošenje prijave protiv muškaraca starosti 46 i 52 godine, koji se povezuju sa švercerom kojega su vojnici prevozili, javlja Dnevnik.hr.

"Temeljem prikupljenih saznanja kroz provođenje ovog kriminalističkog istraživanja, ono se nastavilo te su naknadno prijavljena još dva hrvatska državljanina u dobi od 46 i 52 godine, također zbog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari", kažu iz zadarske policije. 

Jučer je otkriveno kako je u Hrvatskoj vojsci izbio novi skandal. 

Naime, trojica pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz vojne baze u Zemuniku pod istragom su civilne i vojne policije, doznao je Dnevnik Nove TV.

Trojica pilota su iz vojne baze u Zemuniku helikopterom prevezla glavnog dobavljača kojeg policija povezuje s ilegalnim tržištem oružja. Kako bi dobavljaču prikrili trag, obukli su ga u odoru vojnog pilota. U pretragama njihovih kuća pronađena je veća količina oružja pa su udaljeni iz letačke službe.

Krstičević: Žao mi je

Ministar Krstičević je novu aferu u svojem resoru prvo tek kratko komentirao rekavši kako neće tolerirati "nevojničko ponašanje". 

Naknadno je dao duži komentar i poručio kako će odgovorni biti sankcionirani.

"Žao mi je. Napravljeno je nešto što nije normalno. Kroz postupak ćemo utvrditi odgovornosti, a Hrvatska vojska će sankcionirati bilo koga u liniji zapovijedanja koji je po bilo kojem problemu trebao nešto napraviti, trebao odgovorno raditi, a nije radio", poručio je.

Krstičević je poručio da "svaki prekršaj ima ime i prezime", a Hrvatska vojska ima nultu stopu tolerancije na nevojničko ponašanje. "Kroz sustav i stegovne postupke trebamo se svi zajedno obračunati s ovakvim ljudima, s ciljem da budemo ponos cijelog hrvatskog naroda", poručio je.

Pročitajte više