Novi detalji smrti mladića na plaži na Krku: "Čuo se prasak, on je pao kao pokošen"

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

POJAVLJUJU SE detalji nove tragedije na Krku, u kojoj je smrtno stradao 22-godišnji mladić u vodenom parku.

Mladić je poginuo u ponedjeljak navečer dok je prao sprave u vodenom parku na plaži Rupa u Malinskoj. 

22-godišnjak je inače bio s područja oko Dobrinja, koji se nalazi na drugoj strani otoka. 

Nastradao je dok je električnim peračem prao jedan od elemenata "gumenog grada", plutajućeg igrališta koji zabavnu ponudu obogaćuju na brojnim otočnim kupalištima.

Pomoć brzo stigla

Nesretni je mladić, koji je, prema svemu sudeći, ondje sezonski i radio, s još nekoliko svojih kolega te večeri prionuo poslu raspremanja zrakom napunjenih elemenata plutajućeg zabavnog kompleksa te je, nešto nakon 19 sati, koristeći se mini-washem započeo pranje na obalu izvučenog plažnog rekvizita. Kako su za Novi list prenijeli neki od očevidaca tragedije koja je uslijedila, u jednom se trenutku čuo prasak, nakon kojeg je nesretni mladi otočanin kao pokošen pao na tlo.

 

Stradao je od udara električne energije, s kojom je u dodir došao iz neispravnog ili oštećenog uređaja kojim se koristio, a moguće i iz oštećenog produžnog kabela, kojih je, kažu nam upućeni u događanja koja su se te večeri zbila na popularnoj plaži u Malinskoj, na tlu bilo rastegnuto nekoliko. Iako su u pomoć odmah priskočili njegovi kolege, a nakon dvadesetak minuta i na mjesto događaja iz Krka pristigli djelatnici Hitne medicinske pomoći, nesretnom 22-godišnjaku nije bilo spasa. Upućeni u tijek nezapamćene tragedije predstavili su nam i da su sva nastojanja medicinara da reanimiraju mladića, a koja su trajala gotovo cijeli sat, naposljetku završila bez željenog ishoda.

Ispitivanje odgovornosti

Očevid je na mjestu tragedije, doznali smo, obavljen suradnjom policijskih službenika, predstavnika inspekcije zaštite na radu odnosno Državnog inspektorata, a dovršetkom njihovih izvida i vještačenja utvrdit će se što je ondje pošlo po zlu, kao i postoje li u ovoj nesreći elementi nečije odgovornosti za kakav propust ili neispravnost sustava kojim se stradali mladić koristio. Tijelo stradalog otočanina prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku riječkog Medicinskog fakulteta, gdje će se, preneseno nam je jučer, obdukcijom utvrditi točan uzrok smrti. Svi koji su svjedočili tragičnom događaju u blizini aquaparka, ali i oni koji su čuli za nesreću u kojoj je izgubljen još jedan mladi život, jučer su bili potreseni i šokirani događajem kakvog ondje nitko ne pamti, piše Novi list. 

Što kaže policija?

Kako je sinoć priopćila policija, teška nesreća na radu dogodila se u ponedjeljak navečer prilikom obavljanja poslova na plaži u Malinskoj na otoku Krku, a u kojoj je smrtno stradao 22-godišnji hrvatski državljanin. Očevid na mjestu događaja obavljen je u suradnji policije i inspektora zaštite na radu iz Državnog inspektorata.

Prema do sada utvrđenom, mladić je stradao dok je, koristeći perač, prao sprave u vodenom parku. Tijelo stradalog mladića prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Rijeci radi obdukcije.

Utvrđivanje svih relevantnih činjenica ovog događaja nastavlja se u suradnji s nadležnom inspekcijom rada.

 

Pročitajte više