UHIĆENJE POSAVCA

Novi detalji: USKOK snimio Posavca dok je trčao s prijateljem pod mjerama?

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

OTKRIVAJU se novi detalji oko uhićenja međimurskog župana Matije Posavca.

Naime, kako prema neslužbenim informacijama doznaje Dnevnik Nove TV, Posavec je pod mjere USKOK-a potpao slučajno. Posavec je, navodno, u slobodno vrijeme džogirao s prijateljem koji je bio pod mjerama istražitelja. Prisluškujući razgovore njih dvojice posumnjali su na to da se i župan bavi nekim nezakonitim radnjama pa su zatražili i dobili sudski nalog da i njega stave pod mjere.

Posavcu su ozvučili ured pa su, između ostalog, snimili tonski zapis primopredaje 10.000 kuna mita koje je Josip Kobal navodno predao za još jedan mandat na čelu upravnog odbora Županijske uprave za ceste Međimurske županije.

>> Tko je Josip Kobal, čovjek koji je navodno potkupio Matiju Posavca?

Kovača su također prisluškivali

Na sličan način, tvrde izvori Nove TV, pao je i bivši čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač, za kojeg su dokazi također pribavljeni prisluškivanjem.

Kovač je suosumnjičen s međimurskim policajcem Mariom Severom te prijateljem Damirom Ledenčanom, koji mu je nakon dogovora slao lažne prijeteće poruke. Cilj im je, kako se doznaje, bio da otkriju tko stoji iza stranice koja je o Kovaču negativno pisala uoči posljednjih lokalnih izbora u svibnju.

Kako bi otkrili tko je napravio strancu s koje su kritizirali Kovača dogovorili su da će mu Ledenčan poslati prijeteće poruke, koje će potom prijaviti policiji. Osumnjičeni policajac pritom je navodno tražio da on vodi taj slučaj kako bi o svemu obavještavao Kovača.

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo danas je jednoglasno prihvatilo ukidanje imuniteta Kovaču. On je neslužbeno uhićen, a istražitelji su krenuli u pretres njegovog doma i drugih prostorija.

Razvoj događaja pratite OVDJE.

Pročitajte više