NOVI FILM DANIELA ŠULJIĆA GOSTUJE NA TRI FESTIVALA

Najnoviji animirani film Daniela Šuljića ´Mogu si to jako dobro zamisliti´, koji će idući tjedan imati svjetsku premijeru na Danima hrvatskog filma u Zagrebu, ušao je i u konkurencije filmskih festivala u Dresdenu i Grazu, izvijestio je večeras taj mladi hrvatski animator.

Film ´Mogu si to jako dobro zamisliti´ rađen je u tehnici kave na

staklu, traje 3 minute i 45 sekundi, a snimljen je u autorovoj produkciji. Financiralo ga je austrijsko Ministarstvo kulture.

Njemački, 15. Filmfest u Dresdenu, koji će se održati od 15. do 20. travnja, zabilježio je ove godine rekordni broj prijavljenih filmova - 1565, od kojih je u natjecateljski dio izabrano njih 63.

Nacionalni filmski festival ´Diagonale´, koji će se održati od 24. do 30. ožujka u Grazu, prati recentnu austrijku produkciju svih filmskih žanrova.

Daniel Šuljić (Zagreb, 1968.) diplomirao je na Umjetničkoj akademiji u Beču. Dosad je snimio animirane filmove ´Evening Star´, ´Walzer´, ´Leckdonalds´, ´Highway ´59´, ´Kolač´, ´Sunce, sol i more´ i ´Film s djevojčicom´.

Najuspješniji filmovi tog animatora, koji se aktivno bavi i rock-glazbom, su ´Kolač´ i ´Film s djevojčicom´ koji su prikazivani i nagrađivani na domaćim i svjetskim festivalima.

Pročitajte više