Novi incident: Kerum izbacio vesele policajce s večeri Zagvožđana

NI PAR DANA nakon što je u klub Egoist banuo s grupom boksača iz Pit Bula kako bi sanirao sramotu pobočnika Joška Svaguše i Ivice Livaje, splitski gradonačelnik Željko Kerum ponovno je pokazao mišiće. U petak na večeri Zagvožđana održanoj u restoranu Sky, Kerum se na šanku zakačio s grupom mladića, koje je nakon par minuta sam samcat "otkotrljao" niza stube s petog kata Prodajnog centra Joker.

Situacija nije bila nimalo bezazlena. Očevici su vidjeli kako jedan od trojice s kojima se Kerum sukobio maše - policijskom iskaznicom! Navodno su sva trojica policajci, koji te večeri nisu bili u službi, a jedan od njih već ima i stegovni postupak.

Kerumu fitilj sve kraći i kraći

Gradonačelnik je, kao i obično, bio okružen grupom najbližih suradnika, no pomoć nije tražio. Skočili su da mu asistiraju i Livaja i Svaguša, no gazda je sve sam odradio. Izbačeni su htjeli natrag na večeru i šou popularnog Jole, ali mimo Keruma i redara nisu mogli. Priskočilo je i dvadesetak uzvanika, prijetio je sukob širih razmjera, no policija, koja se nalazi svega stotinjak metara od Jokera, ipak nije pozvana. Što se njih tiče, ništa se nije ni desilo. U policiji nisu htjeli komentirati slučaj, tek da će sve ispitati te poduzeti odgovarajuće mjere ukoliko se radilo o njihovim službenicima.

Svjedoci se, pak, s nelagodom prisjećaju neugodnog i nasilnog prizora, kojem je, čini se, ponovno kumovao alkohol, koji se u Kerumovom društvu sve obilatije toči. Na feštu Zagvožđana gradonačelnik je stigao u elementu, sa šiltericom na glavi. Nije držao govor. Javio se Svagušinim roditeljima, a onda zaputio do šanka. Nije trebalo dugo čekati da zaiskri.

Gosti i organizatori nisu ništa vidjeli?!

Interesantno, vodeći ljudi Zagvozda, načelnik Miro Gaće te predsjednik Udruge i organizator večeri Ivan Čagalj o incidentu pojma nemaju. Po njima, sve je proteklo u najboljem redu i nitko od njih dvojice nije vidio ništa što bi ličilo na incident ili kavgu.

Mnogi Kerumovu nervozu pripisuju nesretnim obiteljskim zbivanjima u posljednje vrijeme. Nakon priznanja veze s Fani Horvat, Kerumu su žena i sin zatvorili vrata Jokera. Mali Joke uzeo je ključeve apartmana u kojem je tata ljubovao s mlađahnom Fani. Više ne želi čuti za njega. Kerumu je sve to skupa teško palo, pa je ionako kratak fitilj dodatno okračao. Prošlog vikenda u Tropicu su deblji kraj izvukli pobočnici Livaja i Svaguša, a ni ovaj očito nije mogao proći bez osobnog gradonačelnikova angažmana.

Sinoć, stanje opet redovno. U gradu Kerum, u pratnji Livaja, Svaguša i Ivica Šurjak. Komentiraju utakmicu sa Zadrom. Svaguša nije bio zadovoljan. "Obračunat ću se s njima poslije Zagreba... Ne možemo prije" čuli su prolaznici. Tko je idući na tapetu gradonačelnika Keruma i njegovih generala?

Pročitajte više