NOVI INCIDENTI U IRAKU, AMERIČKI VOJNICI TRAGAJU ZA SADAMOM HUSEINOM

Jedan je automobil eksplodirao u nedjelju nedaleko od bagdadskog aerodroma, a brojni su manji incidenti zabilježeni i u drugim dijelovim Iraka, dok američki vojnici i dalje tragaju za Sadamom Huseinom.

Jedan je automobil eksplodirao u nedjelju, nedaleko bagdadskog aerodroma koji često koriste američke snage, izvješćuju novinari.

Očevici spominju veliku eksploziju nakon koje su američke snage oklopnim vozilima zatvorile to područje.

Nekoliko je vojnih vozila u posljednjih nekoliko tjedana uništeno na iračkim ulicama, uslijed eksplozija improviziranih bombi.

Jedan 75-godišnji ratar i njegov 26-godišnji sin ranjeni su u nedjelju na američkoj kontrolnoj točci, 50 kilometara od Bagdada.

Američki su vojnici, u posljednja 24 sata uhitili 26 osoba, od kojih dvije pripadaju svrgnutoj stranci Baas, izjavio je u nedjelju pukovnik Ted Martin u Tikritu.

Tijekom tih operacija s ciljem uhićenja Sadama Huseina, američke su snage zaplijenile 166 granata, devet minobacača i drugog steljiva i oružja kao i svotu od 200 milijuna iračkih dinara (120.000 USD).

Brojno je oružje, nakon pada režima, otuđeno iz rezervi iračke vojske.

Dosada nepoznata skupina "Sinovi islama" uputila je u nedjelju poziv da se "ubije" Sadam Husein, "vrag" kojeg treba kazniti, stoji u proglasu obješenom na zid šiitske džamije u Bagdadu.

(Hina) mg

Pročitajte više