Novi napad nožem u Sydneyju. Svećenik izboden tijekom propovijedi

Foto: The Good Shepherd Church

Četvorica muškaraca ozlijeđena su tijekom mise u crkvi u Sydneyju, javlja SkyNews, a prema prvim dostupnim informacijama napadnut je i biskup Mar Mari Emmanuel. Policija je priopćila da ozljede koje su zadobili nisu opasne po život. 

Riječ je o muškarcima u dobi od 20 do 60 godina.

"U Wakeleyju je u tijeku policijska operacija nakon dojave o ubodu nožem", poručili su iz policije Novog Južnog Walesa i dodali da je uhićen muškarac, a tek trebaju ustanoviti motive koji se kriju iza napada.

Mnogi pratili misu u prijenosu uživo

Misa se prenosila i na Facebooku, a čim se napad dogodio, prijenos uživo je uklonjen.

Ipak, jedan od svjedoka je za australske medije ispričao što je vidio: "Napao ga je mladi muškarac, bio je brz, a udarci su bili brojni."

Gradonačelnik Fairfielda Frank Carbone rekao je da vjeruje da će biskup biti dobro. "Biskupi i svećenici vrlo su važni u našoj zajednici, propovijedaju samo ljubav i mir, a to što se to dogodilo jednom od njih je stravično", rekao je za Sky News Australia.

Nakon napada izbili su neredi na ulicama Fairfielda, a gradonačelnik je pozvao na smirenost.

"Policija će raditi svoj posao i, molim vas, nemojmo im otežavati posao", poručio je Carbone.

Novi je to napad u Australiji nakon što je Joel Cauchi (40) u subotu nožem ubio šestero ljudi u trgovačkom centru Westfield Bondi Junction u istočnom predgrađu Sydneyja, pokraj poznate plaže Bondi. Napadača je u konačnici ubila policija.
 

Pročitajte više