NOVI SAD: OTVOREN MEĐUNARODNI POLJOPRIVREDNI SAJAM, SUDJELUJU BROJNI HRVATSKI IZLAGAČI

U Novom Sadu je subotu otvoren 71. međunarodni poljoprivredni sajam, jedan od najvećih toga tipa u Europi, na kojem ove godine sudjeluju i brojni hrvatski izlagači. L

Na jednom od najvećih sajmova prehrambenih proizvoda, pića, poljoprivrednih strojeva i pratećih djelatnosti u Europi, ove godine sudjeluje blizu 2.000 izlagača iz SCG i inozemstva, a izravno ili posredstvom zastupnika, bit će prikazani proizvodi iz 60 zemalja svijeta.

Hrvatski gospodarstvenici, kao i njihove kolege iz Austrije, Bugarske, Češke, Italije, Mađarske, Makedonije, Njemačke, Slovenije i Poljske odlučili su se kolektivno predstaviti posjetiteljima.

Svoje proizvode među ostalima predstavljaju tvrtke i poduzeća "Zvečevo", "Bilokalnik", "Slavonijaslad", "Kandit", "Saponija", Tvornica ulja "Čepin", i drugi.

Hrvatske gospodarstvenike, koji izlažu na 300 četvornih metara zatvorenog i 60 četvornih metara otvorenog prostora, predvodi Hrvatska gospodarska komora i Županijska komora Osijek.

Ovo je 4. uzastopni kolektivni nastup hrvatskih tvrtki i poduzeća na Novosadskom poljoprivrednom sajmu.

Očekuje se da i ove godine veliku pozornost dobije izložba najnovijih modela traktora i poljoprivrednih strojeva renomiranih svjetskih proizvođača, kao i izložba oko 5.000 grla stoke.

Sajam je otvorio potpredsjednik srbijanske vlade Miroljub Labus, a trajat će do 22. svibnja.

(Hina) xjs ydj

Pročitajte više