Novi sindikat traži privremenu mjeru protiv MUP-a i Ministarstva pravosuđa

NOVI sindikat podnio je zagrebačkom Općinskom sudu prijedlog za izdavanje privremene mjere protiv ministarstava unutarnjih poslova i pravosuđa koje optužuje da ih nezakonitim postupcima onemogućavaju u posjedovanju i korištenju prostora bivše Tvornice duhana Zagreb u Jagićevoj ulici.

Predsjednik Novog sindikata Mario Iveković priopćio je danas da policija protupravnim postupcima i protuzakonito sprječava sindikalce u korištenju prostora tvornice.

"Radi evidentnog, nezakonitog policijskog i sudskog ponašanja i postupaka koji prelaze u policijski i pravosudni teror, Novi sindikat podnio je Općinskom sudu u Zagrebu prijedlog radi izdavanja privremene mjere zbog onemogućavanja posjednika nekretnine u svojim pravima", stoji u priopćenju.

Naime, sindikalci su jučer, nakon što je prostor tvornice napustilo 38 radnika protiv kojih su donesene presude za ometanje posjeda, ostali u TDZ-u, tvrdeći da je

Novi sindikat formalno-pravno, kao pravna osoba, u posjedu tvornice, da protiv njega nije pokrenut nikakav sudski postupak te da stoga imaju pravo ostati u tvornici.

Čelnici sindikata poručili su da ostaju u tvornici kako bi radnicima koji su je bili primorani napustiti sačuvali radna mjesta do okončanja sudskih sporova koji su pokrenuti zbog otkaza koje im je uručio poslodavac - Tvornica duhana Rovinj.

Prostor tvornice je od jučer rano ujutro pod policijskom blokadom.

Pročitajte više