NOVI TAJNI SASTANAK O SUDBINI TODORIĆA U Banskim dvorima su jučer bili i Rusi

Foto: Foto: Patrik Maček, Robert Anić/Pixsell

SITUACIJA u Agrokoru postaje sve složenija, pa je jučer i vlada morala priznati da su se sastali s Ivicom Todorićem te pritom dogovorili što i kako dalje.

>> Tajni sastanak u Vladi: Todorić mora otići, a država neće spašavati Agrokor

>> Vlada se oglasila o tajnom sastanku s Todorićem

>> Banke će spasiti Agrokor, a za gazdom Todorićem pustiti vodu i spustiti dasku

>> POZADINA TAJNOG SASTANKA Što je Todorić radio u vladi?

Podsjetimo, u nedjelju je u noćnim satima održan tajni sastanak na kojem su prisustvovali vlasnik koncerna Agrokor Ivica Todorić, njegov šef financija Ivan Crnjac te najužei tim Vlade i Sabora u kojem su bili predsjednik Vlade Andrej Plenković, predsjednik Sabora Božo Petrov te ministri Zdravko Marić i Martina Dalić.

Sastanak u Vladi održan je nakon dramatičnih konzultacija u samom vrhu HDZ-a, prilikom kojih su donesene dvije važne političke odluke.

Prva odluka je da država svojim javnim financijama ne može spašavati Agrokor, a druga da Ivica Todorić mora otići sa čela kompanije jer stvari izmiču kontroli i koncernu prijeti krah zbog prezaduženosti i odluke vjerovnika da naplate svoje dugove.

Drugi tajni sastanak

No, N1 doznaje da to nije bio jedini tajni sastanak u zgradi Vlade. U Vladi je, kako doznaju, jučer održan sastanak s predstavnicima ruskih vjerovnika na čelu s predstavnicima Sberbanke.


Riječ je o banci koja je kreditima pratila poslovanje i akvizicije Agrokora, a sada, kada se kompanija našla u teškoj situaciji i ogromnim dugovima, Sberbank će biti jedan od ključnih kreditora koji će odlučivati o sudbini koncerna Agrokor.

Odmah nakon sastanka u Vladi, rusko izaslanstvo otišlo je i na razgovore u sam Agrokor.

Nedavno je o Agrokoru i njegovoj sudbini vrlo otvoreno progovorio i ruski veleposlanik u Hrvatskoj.

"Mi smo puno puta davali kredit Agrokoru, jer smo htjeli stabilizirati tvrtku. Više nećemo davati kredite. Nadam se da će Agrokor vratiti sve svoje obveze i kredite. Sberbank kreditira različite gospodarske subjekte. Ako će se Agrokor ponovno obratiti, dakako da ćemo razmotriti to pitanje, ali isključivo u svjetlu svih financijskih poteškoća u kojima se nalazi. Ako Agrokor ne vrati novac, morat će to rješavati sa Sberbankom", rekao je Anzimov u veljači.

Pročitajte više