novi vinodolski-sv. marija magdalena i gračac -knin zatvoreni za promet

Dionica Jadranske ceste Rijeka Novi Vinodolski otvorena je za sve kategorije vozila, dok je dionica Novi Vinodolski Senj Karlobag Sv. Marija Magdalena u podne bila zatvorena za sav promet, javio je HAK.L

Dionica Gračac- Knin također je još zatvorena za sav promet. Dionica Karlovac - Gračac prohodna je za sva vozila s obveznom zimskom opremom, osobito na dionici Udbina - Gračac,

Cesta Obrovac - Gračac otvorena je za promet svim kategorijama vozila uz zimsku opremu a vozi se usporeno jednim prometnim trakom, jer se druga traka čisti.

Na cesti Karlovac - Rijeka zbog udara olujnog vjetra na dijelu Kikovica - Oštrovica zabranjen je promet autobusima i teretnim vozilima nostivosti više od 3,5 tone, te vozilima s natkrivenim tovarnim prostorom, a za prvu skupinu vozila promet je zabranjen a županijskoj cesti Kikovica - Gornje Jelenje - Sopač.

Paški, Maslenički most i most Dubrovnik zatvoreni su samo za prvu skupinu vozila (autobusi na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikli).

Ceste Dobroselo - Mazin - Bruvno i Sučević - Srb - Brotnja, zatvorene su za sve skupine vozila, dok je D25 Karlobag - Gospić samo na dionici Brušane - Oštarije otvorena za putnička vozila uz obvezne lance.

Cesta Sučević - Srb - Brotnja otvorena je za sva vozila uz obveznu zimsku opremu.

Manja teretna vozila i autobusi moraju imati lance, a kamionima s prikolicom i tegljačima s poluprikolicom promet je zabranjen na cestama: Koranski most - Saborsko; Jezerane - Brinje - Žuta Lokva - Vratnik - Senj; Korenica - Bunić - Lički Osik - Gospić - Karlobag; Žuta Lokva - Otočac - Perušić - Lički Osik - Gospić - Gračac; Udbine - Lovinac; Špilnik - Borje; te na županijskim cestama Bjelopolje - Lapac i Kutjevo - Orahovica.

Zimski uvjeti vožnje su na cestama bjelovarskoga, daruvarskoga i sisačkog područja. Na ostalim cestama u kontinentalnom dijelu zemlje nema većih teškoća. Na pojedinim dionicama vozi se usporeno zbog snijega i leda na kolnicima.

Na graničnim prijelazima sa Slovenijom nema dužih čekanja, a na GP području Osječko-baaranjske županije (Erdut, Donji Miholjac i Duboševica) zabranjen je ulaz u Hrvatsku teretnim vozilima, te vozilima koja nemaju zimsku opremu).

U prekidu su trajektne linije s Pagom i Rabom, kao i linija Brestova - Porozina za otok Cres. Jadrolinija je uvela u 13,30 sati i 15 sati izvanredne linije na relaciji Makarska - Sumartin na Braču, jer se iz Splita do Supetra još ne plovi.

Pročitajte više