Novinari iz Papina zrakoplova o dojmovima iz Hrvatske

HRVATSKA je možda mogla bolje iskoristiti posjet pape Ivana Pavla II. za vlastitu promidžbu, rekla je u ponedjeljak novinarka Franca Giansoldati iz agencije AP.biscom, koja je bila u Papinu zrakoplovu tijekom njegova stotog pastoralnog pohoda izvan Italije.

U Papinu zrakoplovu bilo je pedesetak novinara.

Znalo se da će taj posjet pratiti veliki broj novinara, pa su hrvatski organizatori mogli pripremiti i konferencije za novinare i materijale kojima su mogli bolje predstaviti Hrvatsku svijetu, ocijenila je Giansoldati. Dodala je da su Papini pohodi, premda pastoralni, prilika za veću promidžbu zemlje koju posjećuje Papa. Mislim da Hrvatska, koja je predala molbu za ulazak u Europsku uniju, nije dovoljno iskoristila Papin posjet za vlastitu promidžbu, rekla je Giansoldati.

Vidi se da je Hrvatska Mediteran, rekao je Marco Politi iz lista "Repubblica", nakon dočeka koji su Papi priredili Zadrani. Po ocjeni većine novinara u Papinu zrakoplovu, Zadar je pripremio Papi najljepši doček.

Opća ocjena 50 novinara iz cijeloga svijeta, koji su pratili Papu u zrakoplovu na tom stotom jubilarnom putovanju, jest pozitivna.

Pročitajte više