Novinarka Matija Maša Vekić objavila knjigu o Ivanu Merzu

Novinarka Matija Maša Vekić objavila je u vlastitoj nakladi knjigu "Blaženi Ivan Merz svjedok, zaštitnik, suputnik".

Knjiga je sastavljena od tekstova koji su izlazili u tjedniku "Fokusu" od 2002. do 2003., a podijeljena je na sedam poglavlja u kojima autorica piše o Merčevu životnom putu, prikazuje njegov uzoran život, donosi svjedočenje drugih ljudi o blaženom Ivanu Merzu, njegovu doktorsku disertaciju i Dekret za beatifikaciju.

Predgovor knjizi napisao je otac Božidar Nagy u kojem ističe značenje knjige za dublja poznavanja i štovanja novoga hrvatskog blaženika navodeći i to kao pripreme za njegovu kanonizaciju.

"Mislim da taj svijetao lik, sada kao blaženik, može još glasnije govoriti ovoj generaciji, mladima ali i onima koji to više i nisu. Ne samo zato što primjeri vuku na dobro nego i zato što se ljudska narav najbolje osjeća u ozračju ljubavi i prijateljskoga zajedništva. A onaj koji je takvo ozračje oko sebe stvarao, među profesorima i đacima, u gimnaziji, na susretima i sastancima, bio je Ivan Merz. Zato ga je lako prepoznati kao uzor, te ga slijediti na putu života", piše akademik Josip Bratulić u pogovoru knjizi.

Matija Maša Vekić novinarka je "Kane" i "Fokusa" a do sada je objavila knjigu "Blažena Marija Propetoga Isusa Petković".

(Hina) mk az

Pročitajte više