Novo nevrijeme u Zagrebu, poplavljen podvožnjak u Selskoj, voda opet ušla u Klaićevu

Foto: Čitatelj

ZAGREB je večeras, nešto prije 20 sati, ponovno pogodilo snažno grmljavinsko nevrijeme praćeno jakim vjetrom. 

>>Ako imate snimke i fotografije nevremena, šaljite nam ih na naš mail desk@index.hr ili u inbox našeg Facebook profila

 

Nakon što je u petak snažno nevrijeme pogodilo Zagreb, a posljedice i štete se još zbrajaju, danas je uslijedio novi val nevremena. U kratkom vremenu palo je jako puno kiše, što je uzrokovalo probleme na zagrebačkim prometnicama.

Padala je jaka kiša, a u nekim dijelovima grada i tuča. Prema riječima čitatelja, u podsljemenskoj zoni je padala tuča veličine lješnjaka, a na Horvaćanskoj su pale grane te je otežan promet.

Čitatelji javljaju da je obilna kiša opet poplavila ulice i podrume. Kiša je za desetak minuta poplavila ulicu, dvorišta i podrume na Črnomercu.

Vatrogasci su imali 40-ak intervencija, najviše na području Ilice, Frankopanske i Črnomerca. Poplavljeni su podrumi, podvožnjak u Selskoj zatvoren je za promet, a voda je ponovno ušla u prostorije dječje bolnice u Klaićevoj, javlja HRT.

"Imamo podvožnjak Selska gdje je zatvoren promet radi vode koja se podigla. Za ostale podvožnjake nemamo informacije da su neprohodni", poručili su iz Operativno komunikacijskog centra 192.

"Nisam jedini, puno nas je ovdje nastradalo. Danas je sve pospremljeno. Dva dana ista stvar. To je globalni problem i više nemam živaca. Kome reći da se to riješi već jedanput. Ja to ne znam", govori Nenad Cindrić kojemu je stan poplavljen drugi put.

Tuča veličine lješnjaka

Pogledajte kako je to izgledalo na zapadnom dijelu grada:

Trešnjevka

Vrbani

Novi Zagreb

Trnsko

Siget

U ponedjeljak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati sunčano. Uz slab, povremeno umjeren sjeverozapadni vjetar poslijepodnevna temperatura bit će između 29 i 31 °C.

Podjednaka će najviša temperatura zraka biti i u središnjoj Hrvatskoj, uz većinom sunčano vrijeme. Umjerenog razvoja oblaka bit će na krajnjem sjeverozapadu, uz vrlo malu vjerojatnost za poneki pljusak.

Pročitajte više