Nožem izbo 17-godišnju djevojku u Koški, pa joj uzeo mobitel da ne bi zvala pomoć

SEDAM mjeseci nakon strašnog ubojstva podignuta je optužnica protiv 24-godišnjeg Mateja Šusteka, kojeg Županijsko državno odvjetništvo iz Osijeka tereti da je nožem ubio svoju 17-godišnju djevojku Anu B.

U priopćenju Županijskog državnog odvjetništva navodi se kako je Šustek 6. studenog 2016. godine oko 20 sati u Koški preklopnim nožem s oštricom duljine 10,2 centimetra zadao svojoj maloljetnoj djevojci niz ubodnih i reznih rana. Nakon što ju je izbo nožem, oduzeo joj je mobitel kako bi ju spriječio da pozove pomoć, nakon čega ju je teško ozlijeđenu ostavio da umre. Djevojka je umrla od zadobivenih ozljeda.

Prijeti mu 10 do 40 godina zatvora


U optužnici se predlaže i produljenje istražnog zatvora u kojem se Šustek nalazi od 8. studenoga i to zbog opasnosti od bijega i zbog neometanog odvijanja kaznenog postupka za kazneno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora kod kojeg su okolnosti počinjenja djela posebno teške.

Mrtvo dijelo djevojke iz mjesta Ordanje pronašao je stanovnik Koške. Tijelo je bilo naslonjeno na zgradu silosa nedaleko željezničkog kolodvora u Koški, javlja Glas Slavonije.  Stanovnik Koške koji je pronašao tijelo odmah je alarmirao mještane, koji su pozvali policiju.

Dan nakon pronalaska tijela policija je sazvala konferenciju za medije, na kojoj je rečeno da je osumnjičenik za ubojstvo uhvaćen i da je nanio više reznih i ubodnih rana Ani B. zbog ljubomore. Kako doznaje Glas Slavonije, okrutno ju je ubio jer je prekinula ljubavnu vezu. Zastrašujući slijed događaja počeo je kada je Šustek pozvao Anu da se nađu kako bi "raščistili problem". Iako je bilo kasno, sjela je na bicikl i našla se s mladićem. Nakon kraće svađe izvadio je nož i počeo ju ubadati, piše Glas Slavonije.

Ako sud proglasi Šusteka krivim za teško ubojstvo iz bezobzirne osvete, prijeti mu zatvorska kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Pročitajte više