Nožem izbo majku u Splitu pa dočekao policiju u stanu: "Ubio sam demona"

JEZIV zločin dogodio se u Splitu. 28-godišnjak M. P, koji inače radi kao kuhar, a do sada ima tek prijavu za remećenje reda i mira, odgovarat će za teško ubojstvo majke Ive P., koju je policija jučer popodne našla mrtvu u stanu na šestom katu zgrade u Mosećkoj ulici.

"Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo 'Teško ubojstvo'", rekli su iz PU splitsko-dalmatinske. 

"Ubio sam demona"

Žena je imala mnoštvo rana zadanih velikim kuhinjskim nožem, a našli su je u sobi. U stanu nije bilo tragova borbe, piše Dalmatinski portal.

Policija je došla na vrata stana obitelji nakon dojave zabrinutih građana da već nekoliko dana nisu uspjeli s njom uspostaviti kontakt. Dočekao ih je sin ubijene.

Rekao je policajcima: 'Ubio sam demona.' Odmah je uhićen, nije pružao otpor. Odveden je na psihijatriju kako bi se vidjelo je li u stanju za kriminalističko istraživanje. Liječnici su procijenili da jest, pa je prebačen na obradu u policiju.

Ubijena žena zadnji put je viđena živa prekjučer navečer

Tijekom dana predat će ga pritvorskom nadzorniku, nakon čega mu slijedi ispitivanje kod zamjenice državnog odvjetnika. Prije toga će ga vještačiti psihijatrica da se vidi je li ubrojiv. Ranije se već liječio zbog psihičkih tegoba, ali ambulantno. Imao je propisanu terapiju.

Ubijena žena zadnji put je viđena živa prekjučer navečer. Ona i sin bili su u posjeti njezinoj sestri. Ubojstvo se dogodilo ili tijekom noći ili jučer ujutro.

Ovo je treće teško ubojstvo ženske osobe u Splitu u posljednja tri mjeseca.

Pročitajte više