O POSLIJEDIPLOMSKOM STUDIJU ZA MANAGMENT U NEPROFITNOM SEKTORU

Katolički bogoslovni fakultet (KBF) i Hrvatski Caritas pokreću prvi poslijediplomski studij namijenjen managementu u neprofitnom sektoru čiji je službeni naziv "Management neprofitnih organizacija i socijalno zagovaranje", koji će započeti u rujnu.

KBF kao dio zagrebačkog Sveučilišta, kako je istaknuto na današnjoj konferenciji za novinare, novom studiju daje visokoškolski okvir, a Hrvatski Caritas je preko njemačke Vlade osigurao novac za njegovo pokretanje.

Svrha je studija podizanje razine znanja i vještina sadašnjih i budućih voditelja u rukovođenju, vođenju i upravljanju u neprofitnom sektoru, koji će pomoći razvitku civilnog društva, rečeno je na konferenciji za novinare .

Govoreći o važnosti studija, dekan KBF Josip Baloban je istaknuo da nigdje u Europi nisu pronašli studij kojim se prepoznaje nužna komplementarnost između neprofitnog managementa i socijalnog zagovaranja.

Neprofitnoj organizaciji i socijalnoj ustanovi prvi je i krajnji cilj čovjek, odnosno njegov boljitak i napredak, rekao je Baloban, dodavši da je djelotvornu ljubav koja proizlazi iz Evanđelja nemoguće ostvarivati bez kompetencije za koju osposobljava studij managementa.

"Svjesni smo da živimo u društvu u kojem je sve teže čovjeku, pojedincu, obitelji i pojedinim skupinama ostvarivati svoje opravdane interese, pa je u Hrvatskoj potrebno razvijati 'socijalnost društva' koje će omogućiti funkcioniranje civilnog društva", istaknuo je Baloban.

Na novom interdisciplinarnom studiju predavat će tridesetak sveučilišnih nastavnika iz humanističkih znanosti.

Uz dekana KBF-a koji je i voditelj studija, govorili su i zamjenik voditelja Alojzije Hoblaj, Mario Bebić, ravnatelj Hrvatskog Caritasa i Vice Batarelo zamjenik ravnatelja Hrvatskog Caritasa i operativni voditelj studija.

(Hina) xta ymc

Pročitajte više