Obama do suza nasmijao de Nira, Afflecka, Demi Moore, Stinga i druge uzvanike večere

"SASHA i MALIA večeras nisu s nama jer su u kazni", povjerio je uzvanicima na godišnjoj večeri Udruge novinskih izvjestitelja iz Bijele kuće američki predsjednik Barack Obama, dodajući kako im je kazao: "Ne možete samo sjesti na Air Force one (predsjednički zrakoplov, op.a.) i odletjeti na Manhattan. Nije me briga čija ste djeca!"

Totalno je šarmirao i do suza čitavu svitu okupljenu na večeri, o čemu su naširoko izvijestili američki mediji. Smatraju ga osvježenjem nakon Georgea W. Busha koji je znao nasmijati ljude samo u situacijama kada nisu znali bi li ujedno i plakali, odnosno budalaštinama, izjavama i u scenama kada je ispadao, u najmanju ruku ispodprosječno inteligentan.

U Hilton ga je, osim novinara, došlo vidjeti pola Hollywooda, glumci i glumice poput Glenn Close, Roberta De Nira, Jennifer Garner, Bena Afflecka, Whoopie Goldberg, Natalie Portman, Owena Wilsona, Johna Cusacka, Demi Moore, Ashtona Kutchera, Foresta Whitakera, Kylea McLachlana, redatelja Georgea Lucasa i Stevena Spielberga te glazbene zvijezde poput Stinga, Taye Diggsa, Alicie Keys, Eve Longorie Parker i Chrisa "Ludacrisa" Bridgesa.

"Crni" vic o Dicku Chaneyju

Novinarima je poručio da je njihov uspjeh ujedno i uspjeh američke demokracije, jer "kada novinari rade najbolje što mogu, pomažu i meni da budem najbolji što mogu". No, prava je vijest bila njegova duhovitost na vlastiti račun - "Vjerujem da će mi drugih sto dana vladavine biti tako uspješni da ću ih završiti za samo 72 dana" te drugi vicevi. Jedan je crnohumorni ispričao o Bushevom potpredsjedniku Dicku Chaneyju, koji se nije pojavio na večeri, referirajući se na kršenja ljudskih prava i zločine u vrijeme vlasti bivše administracije.

"Jako je zaposlen pa nije mogao doći. Radi na svojim memoarima radnoga naslova 'Kako pucati u svoje prijatelje i provoditi ispitivanja", prenosi CNN.

A.B.
Foto: AFP

Pročitajte više