Obamina savjetnica: Popušili smo u Ohiou, a Hillary je čudovište

SAMANTHA POWER, jedna od savjetnica Baracka Obame, u intervjuu za The Scotsman je rekla kako je Obamina suparnica Hillary Clinton "čudovište".

Svoje mišljenje o bivšoj američkoj prvoj dami i kandidatkinji za buduću američku predsjednicu Power je otkrila prilikom promocije svoje nove knjige, osvrćući se na činjenicu da je Obama izgubio na stranačkim izborima u Ohiou i Teksasu. Razloge Obaminog poraza Power vidi u "seriji negativnih napada na njega".

"Hillary Clinton neće prezati ni pred čim da preuzme vodstvo od Obame. Popušili smo u Ohiou. Ondje su opsjednuti s Hillary i ona je išla na to, znajući da je Ohio jedino mjesto gdje može pobijediti", smatra Power.

"Ona je čudovište", zaključila je Obamina savjetnica, dodajući kako je to rekla "neslužbeno". Dodala je i kako je čudi što uskom krugu ljudi oko Hillary to ne smeta već se čini da je uistinu vole. "Pogledate je i jednostavno pomislite: ergh. No, ako ste siromašni i ona vam priča bajke o tome kako će vam Obama oduzeti posao, onda to ima efekta", rekla je Power.

Samantha Power je oličenje ostvarenja američkog imigrantskog sna. Rođena je 1970. godine u Dublinu, a kao devetogodišnja djevojčica je preselila s majkom u SAD. Neko vrijeme je čak radila i kao slobodna novinarka u BiH, nakon što je u Hrvatskoj naučila jezik. Za knjigu "Problem iz pakla - Amerika i doba genocida", 37-godišnja Power je dobila Pulitzerovu nagradu.

I.M.
Foto: AFP

Pročitajte više