OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA ŠEĆERNE BOLESTI, 14. STUDENOGA

Ovogodišnji Svjetski dan šećerne bolesti, 14. studenoga, posvećen je oštećenju bubrega kao jednoj od mogućih posljedica šećerne bolesti, o čemu će se više govoriti u petak na okruglom stolu u Ministarstvu zdravstva.

Okrugli stol "Zaštitimo bubrege" organiziraju Hrvatski savez dijabetičkih udruga (HSDU) i Udruga dijaliziranih i transplantiranih bubrežnih bolesnika, a sudjelovat će istaknuti medicinski stručnjaci.

U povodu Svjetskog dana šećerne bolesti, HSDU priređuje u Zagrebu kontrolu šećera u krvi na više mjesta u gradu.

Besplatno mjerenje šećera u krvi organizirat će se u utorak od 10 do 12 sati u Ministarstvu zaštite okoliša u ulici Republike Austrije 20, a u srijedu od 17 do 19 sati u "Superkonzumu" u Vukovarskoj 275.

Građani će šećer u krvi moći izmjeriti u četvrtak u Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević od 12 do 15 sati, a u petak u Gradskom poglavarstvu od 11 do 13 sati, kod "Ljekarne Kožul" na Dugom dolu 4 od 13 do 15 sati, te u bolnici Sveti Duh od 14 do 16 sati.

U subotu će mjerenje šećera u krvi biti organizirano u 23 zagrebačke ljekarne.

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana šećerne bolesti u Domu umirovljenika Medveščak bit će u četvrtak otvorena izložba proizvoda za dijabetičare, a u nedjelju je predviđeno planinarenje na Sljeme.

Pročitajte više