Obilježen početak rada poslijediplomskog studija Management u zdravstvu

Na Medicinskom fakultetu danas je svečano obilježen početak rada treće generacije polaznika jednogodišnjeg međunarodnog poslijediplomskog studija Management u zdravstvu, kojeg organizira Škola narodnog zdravlja "Andrija Štampar" u suradnji s brojnim uglednim stranim predavačima i institucijama.

Kako je istaknuo voditelj tog studija Stjepan Orešković, u ozračju velikih promjena u zdravstvu i problema vezanih za bolničke proračune, studij Management u zdravstvu educira polaznike za planiranje i upravljanje kvalitetom, procjenom rizika i resursima u zdravstvu.

Zbog povećanja složenosti donošenja odluka na području zdravstva i javnog zdravstva, te zbog većih zahtijeva "potrošača" u zdravstvu, planiranje i organizacija predstavljaju svojevrstan izazov kojem je krajnji cilj poboljšanje zdravlja populacije, rečeno je na današnjoj svečanosti.

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac izrazio je svoju podršku tom studiju, koji okuplja polaznike iz Hrvatske i inozemstva, posebno pozdravljajući segment kontrole kvalitete i sustava kvalitete.

Podsjećajući kako je u Hrvatskoj u tijeku proces prilagodbe obrazovnog sustava europskom procesu obrazovanja, dekanica Medicinskog fakulteta Nada Čikeš naglasila je kako Bolonjski proces pretpostavlja cjeloživotno obrazovanje, a studiji Management u zdravstvu jedan je od takvih primjera.

(Hina) xkt yaz

Pročitajte više