Obilježena godišnjica smrti policajca Ivana Grbavca u pljački banke u Sesvetama

NA DANAŠNJI dan prije godinu dana u krvavoj pljački poslovnice banke u zagrebačkom naselju Sesvete poginuo je mladi policajac Ivan Grbavac. Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko danas je na Markovu polju u Sesvetama položio vijenac i zapalio svijeće na grobu Ivana Grbavca.

Ministar Karamarko izrazio je sućut roditeljima mladog policajca i pozdravio policajce koji su toga kobnog dana ranjeni u pucnjavi: Jadranka Certina, Boška Ćenana, Milovana Dakića i Kristijana Novoselca te Gorana Blaževića, jedinog policajca koji nije bio ranjen.

Zbor Policijske akademije, pod ravnanjem profesorice Nevenke Pavleković, pokraj Ivanova groba otpjevao je pjesme "Zakletvu smo svoju bogu dali" i "Za prijatelje kojih više nema". Svijeće je zapalila obitelj Grbavac i Ivanovi prijatelji.

Ivan Grbavac rođen je 18. ožujka 1985. godine u Zagrebu. Nakon odrađenog vježbeničkog staža, 16. listopada 2008. godine raspoređen je u Policijsku postaju Sesvete na radno mjesto policijskog službenika. Položivši državni stručni ispit za policajca, početkom ožujka 2009. godine stekao je zvanje policajca. Nakon samo dva mjeseca, mladić je izgubio život.

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić posmrtno je odlikovao Ivana Grbavca Ordenom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana za hrabrost i požrtvovnost. Ivan je u prosincu prošle godine posmrtno dobio i nagradu Ponos Hrvatske.

Pročitajte više