Obitelj austrijskog monstruma Fritzla se potajice vratila u podzemnu tamnicu

ELISABETH FRITZL i njeno troje djece potajice se vratilo u podzemnu tamnicu u kojoj ih je austrijski monstrum Josef Fritzl godinama držao zatočene, objavili su austrijski mediji, koji navode da je Fritzlova obitelj ondje stigla zajedno s policijom, koja prikuplja dokaze za suđenje.

Ovo je prvi put od travnja ove godine, kad je otkrivena Fritzlova mračna tajna, da su se 42-godišnja Elisabeth, 19-godišnja Kerstin, 18-godišnji Stefan i petogodišnji Felix približili "kući strave". To je od njih zatražila policija, jer su policijski inspektori željeli da im Fritzlovi pokažu kako su i gdje točno živjeli u podzemnoj tamnici.

Elisabeth priredila zabavu za policajce

Jedan od dokaza da se Elisabeth i njena djeca vraćaju normalnom životu je i taj što je, u znak zahvale, priredila zabavu za lokalne policajce. Prema riječima inspektora Karla Gschoepfa, njega i kolege je "šokiralo kad je Elisabeth banula na vrata s tortom u rukama i nekoliko boca vina u košari".

S njom je bilo i šestero njene djece, koja su policajcima napravila dirljiv plakat. Svi su zajedno potom uživali u kolačima, sladoledu, kavi i čaju. "Elisabeth je rekla koliko je sretna što je opet s normalnim ljudima. Bilo je puno smijeha i šala. Jednostavno neopisivo", ispričao je Gschoepf.

Ovih dana će Elisabeth i njena djeca biti podvrgnuti novom psihijatrijskom vještačenju kojim bi se trebalo utvrditi je li dugogodišnje zatočeništvo i zlostavljanje ostavilo na njih trajne posljedice.

Podsjetimo, 42-godišnju Elisabeth Fritzl je nakon 24 godine zatočeništva, tijekom kojih se smatrala nestalom, policija iz podruma obiteljske kuće, koja se nalazi u blizini austrijskog grada Amstettena, oslobodila 27. travnja. Monstruozni otac ju je tijekom dugogodišnjeg zatočeništva seksualno i fizički zlostavljao. Rodila mu je sedmero djece, od kojih je troje s njom od rođenja bilo zatočeno u podrumu, a jedno je nakon rođenja umrlo. Elisabeth je u svom iskazu danom policiji, oca optužila za ubojstvo tog djeteta.

I.M.
Foto: AFP

Pročitajte više