Obitelj Britt Lapthorne odlučila sama pretražiti stijene oko mjesta gdje je nađen leš

SLOMLJENA obitelj 21-godišnje Australke Britt Lapthorne, prije svog odlaska iz Hrvatske, odlučila se na još jedan drastičan potez - s obzirom da uopće nemaju povjerenja u hrvatsku policiju, koju tjednima nazivaju "nesposobnom", Brittin otac Dale i brat Darren odlučili su po posljednji put, sami, pretražiti stijene u zaljevu Boninovo.

Kako prenose australski mediji, Dale i Darren su uvjereni kako policija nije dobro pretražila stijene oko mjesta na kojem je pronađen Brittin leš te se žele i osobno uvjeriti kako u zaljevu nema nikakvih dokaza, odnosno Brittinih osobnih stvari i nestalih dijelova tijela. Podsjetimo, Brittina obitelj je uvjerena kako je mlada Australka brutalno ubijena.

"Rekli su nam kako je more tijelom udaralo u stijene pa se jednostavno ne možemo ne pitati je li im što promaklo. Ondje moraju biti nestali dijelovi njena tijela... noge, ruka...", rekao je Sydney Morning Heraldu Dale Lapthorne. Dodao je i kako se ne može pomiriti s objašnjenjem kojeg mu je dala hrvatska policija po dovršetku obdukcije, o tome kako je Brittino tijelo toliko unakaženo jer su ga valovi razbili o stijene. "Kako to da, ako su joj otkinuti dijelovi tijela, onda nema ogrebotina i na kostima? Jednostavno osjećam kako još uvijek nismo dobili odgovore na sva pitanja", smatra Brittin otac.

Nakon što su dogovoreni svi detalji transporta Brittina tijela, budući da se njen brat i otac nisu željeli vratiti u Australiju bez nje, odnosno nisu prihvatili mogućnost da tijelo bude poslano zasebnim letom, objavljeno je i kako će iz Dubrovnika prema kući krenuti u petak ujutro. Put će nastaviti preko Zagreba i Londona, a u Melbourne će stići u nedjelju, prema lokalnom vremenu.

Nedostaje pola leša, ali policija vjeruje kako nije umrla nasilnom smrću

Podsjetimo, Britt Lapthorne je posljednji put viđena u noći sa 17. na 18. rujna. Nestala je nakon posjeta noćnom klubu Fuego u Dubrovniku, a izbacivač je njenom bratu Darrenu rekao da ju je vidio kako odlazi u društvu dvojice muškaraca i pet djevojaka. Njeno tijelo je pronađeno 6. listopada. Iako je policija prvotno rekla kako su uvjereni da leš ne pripada Britt, 10. listopada su izvijestili o rezultatima DNK analize, koja je pokazala da je ipak riječ o mladoj Australki.

Rezultati detaljne obdukcije dodatno su šokirali njenu obitelj - navedeno je kako je nemoguće utvrditi stvaran uzrok smrti. Policija je uvjerena kako Britt nije umrla nasilnom smrću, a lešu nedostaju šaka, stopalo, dio nadlaktice, natkoljenice i čeljusti te pluća. Jedina je neoštećena ostala lubanja, na kojoj, prema nalazu obdukcije, "nema vidljivih traumatskih promjena".

I.M.
Foto: DubrovnikNet.hr/Facebook

Pročitajte više